F1 aan Tafel: Details rechtszaak Nyck onthuld

door Anouk Ros
Podcast 23 januari

Günther Steiner ziet graag verbetering bij de wedstrijdleiding. Toto Wolff heeft het wéér over de seizoensfinale in Abu Dhabi van 2021. En Frans Verschuur komt met groot nieuws. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Eentje minder

Allereerst te gast is Jeroen van Inkel, dj NPO Radio 2 en groot Formule 1-liefhebber. Met het wegvallen van de Grand Prix van China worden er dit jaar 23 races verreden in plaats van 24. Van Inkel vindt dit geen ramp: "Ik denk dat het voor de mensen die aan de Formule 1 meewerken een zege is dat er een race minder is."

Ronkende motoren

Maar ook Ronald Molendijk, producer, dj, muziekdeskundige en groot Formule 1-liefhebber, schuift deze week weer aan. Max Verstappen overschreed in Imola de geluidslimiet waardoor hij het circuit een boete bezorgde. Molendijk vindt het geluid van de motoren juist wel wat hebben: "In het voorprogramma van de Formule 1 zit de Porsche Supercup, daar zit echt geluid in. Als dan de Formule 1 langskomt is dat ook wel interessant, maar het is wel high-tech."

Niet meer rouleren

Ook de vaste waarde van de podcast én Nederlands meest besproken en meest succesvolle autosport-teambaas, Frans Verschuur, is deze aflevering aanwezig. Afgelopen seizoen werd er tussen twee wedstrijdleiders gewisseld, als gevolg van het vertrek van Michael Masi. Dat gaat dit seizoen niet meer gebeuren. Maar Verschuur weet nog niet of de sport erop vooruit gaat: "We zullen het zien. Er gaan allerlei geruchten rond, maar hoe het werkelijk gaat worden weten we niet." 

F1 aan Tafel is genomineerd voor de RadioRing in de categorie podcast. Stemmen kan hier! Als wij deze publieksprijs in ontvangst mogen nemen, maak jij kans op een reis naar een grand prix voor twee personen.

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden