F1 aan Tafel: "Enorme outlap Verstappen"

IMG_0387-2

Max Verstappen heeft een enorme outlap gereden na zijn pitstop. Dit zegt Atze Kerkhof in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Daarin praten de gasten na over de afgelopen Grand Prix van Frankrijk. 

Kerkhof is een professioneel simrace-coureur en rijdt voor Team Redline, het simrace-team waar onder meer Max Verstappen deel van uitmaakt. Naast zijn simrace-carrière traint en coacht hij professionele autocoureurs uit de Formule 1 tot aan de Formule 4 en is hij mede-oprichter van een simulatorcentrum.

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel zegt Kerkhof onder meer dat hij de outlap die uiteindelijk een meesterlijke undercut bleek op het team van Mercedes, een het ontzettend knappe prestatie vindt van Verstappen. "De banden van Lewis Hamilton waren zo gaar, nieuwe banden geven dan zoveel grip. Je weet niet wat je te wachten staat op nieuwe banden, in een race met fuel waar je nog niet echt eerder mee hebt gereden op die manier. Bijzonder knap en daar maakt Verstappen dan toch het verschil"

Eerder in de aflevering gaf presentator Mattie Valk aan dat Kerkhof door zijn professionele carrière en ervaring in het simracen vrij vroeg talent kan signaleren. "We zijn een klein landje met een relatief kleine poule aan talenten, en daar moeten we echt het maximale uit halen en we hebben natuurlijk de hoofdprijs met Max. We proberen er alles aan te doen samen met de KNAF, om de opvolger van Max te trainen en dat is niet altijd even makkelijk. Een supertalent zoals Max zie je maar eens in de zoveel tijd" aldus Kerkhof.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Klik hier om via Apple Podcast te luisteren.

 

Lees ook: Verstappen: “Tweestopper heeft gelukkig goed uitgepakt”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Frankrijk, de race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden