F1 aan Tafel: F1 Heineken Dutch Grand Prix 2023 Special

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 21-8-2023

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Nederland op het programma.  In deze speciale aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, ontvangt Toine van Peperstraten vijf spraakmakende gasten.

Het Formule 1-weekend in België was een sprintweekend. De kwalificatie wordt dan op vrijdag verreden en op zaterdag een shootout in de ochtend en de sprint in de middag. Jan Lammers, voormalig Formule 1-coureur en sportief directeur Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, denkt dat een sprint op dit moment niet nodig is in Zandvoort. “Het is niet noodzakelijk, tot op heden heb ik het nog niet gemist maar misschien is het in de toekomst wel een keer leuk.”

Voorbereiding

De Grand Prix van Nederland wordt na de terugkeer op de Formule 1-kalender voor de derde keer verreden. Robert van Overdijk, algemeen directeur CM.com Circuit Zandvoort en Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, is erg relaxt in aanloop naar het weekend. “Het is nu de derde keer, als je de opbouw vergelijkt met de eerste twee jaren loopt het gewoon een stuk gemoedelijker.” Norbert Chavalier, directeur Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix en eigenaar TIG Sports, is het met Van Overdijk eens. “Er heerst echt ontspanning op het terrein. Het eerste jaar liepen wij hier juist heel gespannen.”

De Grand Prix van Nederland leeft echt in Zandvoort, dat vindt wethouder Zandvoort Formule 1 Jan Jaap de Kloet. “Vorige week zag je al de eerste vlaggen bij de mensen hangen. De Kerkstraat is helemaal versierd. Het is een hele mooie sfeer.” Dj, producer en muziekdeskundige Ronald Molendijk kan dat bevestigen. “De emotie is echt voelbaar, er hangt iets in de lucht.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden