F1 aan Tafel: Ferrari faalt

door Anouk Ros
Header liveblog 1 Bahrein

De Grand Prix van Monaco heeft voor genoeg chaos gezorgd. De vele bandenopties hielden de teams gedurende de race bezig. Ferrari was het hele weekend sterk, maar Red Bull ging er met de winst vandoor. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Einde Ricciardo en McLaren?

Rick van Velthuysen, DJ bij NPO Radio 2 en Formule 1-liefhebber, schuift deze aflevering aan. De matige prestaties van Daniel Ricciardo blijven niet onbesproken. Er wordt zelfs al gespeculeerd over mogelijke vervangers voor in de McLaren. Daarbij wordt de naam van Pierre Gasly genoemd. Van Velthuysen ziet dat wel zitten: “Voor Red Bull bleek hij te licht, volgens het team. Maar hij is ook weer een beetje doorgegroeid. Wat hij gister deed, dan heb je ook wel ballen op de punten waar het moeilijk is, wel wetende dat je banden er lekker onder zitten. Dat is een beetje hoe Max op het begin ook was.”

Genoeg strategieën

Daarnaast is Olav Mol, F1-commentator bij Grand Prix Radio, te gast in deze aflevering. De omstandigheden op de baan waren in het begin van de race nog wat onzeker. Ook met de pitstops en de verschillende bandenopties was dat te merken. Mol is hier duidelijk over: “Ik vind dat een call voor intermediates, wets en slicks altijd bij de rijder vandaan moet komen. Hij weet precies waar, wat en hoe.”

Dramatische prestatie Ferrari

Uiteraard is Frans Verschuur, vaste waarde van de podcast, ook weer aanwezig. Het leek een droomweekend te worden voor Ferrari, maar dat hebben ze met de pitstops vergooid. En volgens Verschuur is het niet de eerste keer dat het team kansen laat liggen: “Dit is waar ik Ferrari altijd al op afreken. Hierdoor worden ze geen wereldkampioen. En dit is elke keer met die Italianen aan de gang.”

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden