F1 aan Tafel: “Geef Schumacher in het begin tijd en ruimte”

Mick-2-664

"Er wordt zoveel van hem verwacht, geef iemand gewoon even de ruimte om in de eerste periode van het seizoen zijn weg te vinden." Dat zegt Rob van Someren, dj ‘Somertijd’, parttime politieman én F1-liefhebber, over Mick Schumacher in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Daarin vroeg presentator Mattie Valk aan de gasten wat hun verwachtingen van de twee Haas rookies zijn. "Als Mick goed door de eerste periode heen komt, dan komt hij wel tot bloei."

Frans Verschuur, teambaas en vaste waarde in F1 aan Tafel, denkt dat teamgenoot Nikita Mazepin in het begin voor Schumacher komt te staan. Hij ziet Schumacher als een 'slow starter' die in het begin alles even moet uitvinden. "Hij is wel een 'steady' persoon, dus ik denk dat Mazepin in het begin voor hem staat. En dan later komt Schumacher erbij", zegt Verschuur.

De 'Schumacher' naam

Van Someren vindt ook dat de druk van de 'Schumacher' naam op Mick ligt. Vooral aan het begin van het seizoen. Ondanks dat hij al langer in de racewereld rondloopt, is hij in de Formule 1 gewoon een rookie en wordt er veel van hem verwacht. "Maar je bent wel een Schumacher. Dus iedereen zou in het begin al verwachten dat hij hetzelfde rijdt als zijn vader. Maar hij heeft alleen dezelfde achternaam. Voor de rest is hij een totaal ander mens." 

Van Someren benadrukt weer dat men de coureurs wat tijd moeten geven in het begin. Hij zegt wel dat op het moment dat iemand vier of vijf dnf's achter zijn naam heeft staan, het moeilijker wordt om door de tweede periode van het seizoen te komen. Maar hij sluit zich wel aan bij de uitspraken van Verschuur als Schumacher goed door de eerste periode heen komt.

Ophef rondom Mazepin

Nog voor zijn debuut ontstond er al ophef rondom Schumacher's teamgenoot, Nikita Mazepin. Valk vraagt de gasten daarom naar het imago dat nu al rond Mazepin hangt. Jeroen Kreeft, Porsche Carrera Cup coureur en autosport-advocaat, vindt dat zo’n imago niet echt lekker is voor de start van het seizoen. Hij is wel van mening dat men niet kan weten wat voor partijen achter iemand zitten, behalve het feit dat hij veel geld meebrengt. Verschuur zegt lachend dat dat ook de reden is waarom Mazepin een stoeltje heeft.

Verschuur vindt het ook geen goede start, maar dat kan de Rus waarschijnlijk ook niet zoveel schelen. Hij zegt dat Mazepin zich gewoon op de races concentreert en dat hij zich niet druk maakt over de rest. "Zo'n Rus maak je niet zo snel gek. Ik denk dat we het imago buiten en op de baan niet zoveel met elkaar moeten vergelijken."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio is hier te beluisteren:

Lees ook: Steiner onder de indruk van werklust Mick Schumacher

Lees ook: Haas F1 toont nieuwe livery VF-21

Lees ook: Haas blijft ondanks ophef achter Mazepin staan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen