mexicocitysunday17-502456

De tafelgasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse 'awardwinning' podcast van Grand Prix Radio, bespreken in de nieuwe aflevering de aankomende grand prix in Mexico. De gasten hebben hoge verwachtingen, maar denken dat Valtteri Bottas het Max Verstappen misschien lastig gaat maken.

"Ik denk dat Mercedes de motor van Bottas gaat opofferen in Mexico", zegt vaste waarde van de podcast Frans Verschuur. "Zij gaan zijn motor extra hoog opschroeven zodat hij de punten bij Verstappen weghaalt." Het is een interessante opmerking, aangezien hij er vanuit gaat dat juist Bottas de Nederlander in de weg gaat zitten en niet Lewis Hamilton. Verschuur legt uit dat Mercedes juist de motor van Bottas kan gebruiken omdat hij een extra motor over heeft ten opzichte van zijn teamgenoot.

Coureur en ondernemer Sebastiaan Bleekemolen denkt dat Mercedes geen motorwissels wil doen, juist omdat het circuit de Red Bull beter ligt. Hij is er wel van overtuigd dat Verstappen de winst haalt op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Hij maakt zich geen zorgen over de Nederlander of over de Mercedes-auto's.

Grand Prix van Mexico / race / Mexico / 2019
Foto: Pirelli (Joe Portlock / LAT Images)

Risico nemen

Verschuur houdt voet bij stuk en is ervan overtuigd dat Mercedes in Mexico extra risico neemt met Bottas. Hij denkt dat de Fin de winst gaat pakken met een sterke motor met Verstappen op twee en Hamilton op drie. Verstappen zal in deze situatie drie punten voorsprong pakken op Hamilton. Hij denkt namelijk niet dat de Nederlander voor de winst kan gaan als Mercedes de motor van Bottas opoffert. Daarnaast is Bottas altijd snel geweest op het circuit in Mexico. De andere gasten zijn het daar niet helemaal mee eens: "Verstappen ziet er gewoon goed uit, die gaat winnen", aldus Bleekemolen.

Lees ook: Frans Verschuur over F1 aan Tafel: “Het mag een beetje schuren”

Lees ook: Mattie Valk over F1 aan Tafel: “Mijn doel? Georganiseerde chaos”

Lees ook: F1 aan Tafel over Hamiltons mentaliteit in titelstrijd

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen