F1 aan Tafel: “Lewis Hamilton niet bij de les in Hongarije”

M276955

De gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de beslissing van Mercedes om Lewis Hamilton niet de pitstraat in te sturen bij de herstart. Daarnaast merken de gasten op dat Hamilton erg onzeker overkwam tijdens de race. 

Terwijl elk team hun coureurs naar binnen haalden voor nieuwe banden, stond Hamilton alleen aan de start na de rode vlag. Een opmerkelijke beslissing van Mercedes vindt F1-commentator Olav Mol. "Ik vind het schokkend dat ze na de race volhouden dat het de juiste beslissing was. Ik zou denken: better safe than sorry. Als dat echt het plan was, begin dan de volgende race achteraan."

F1-pitreporter Jack Plooij zegt dat Hamilton zelf ook niet helemaal bij de les was tijdens de grand prix. Hij vindt het opmerkelijk dat de Brit steeds aan zijn team vroeg op welke plek hij reed. Teambaas Frans Verschuur zegt dan ook dat een coureur echt wel weet op welke plaats hij rijdt in de race.

Lewis Hamilton / Mercedes AMG F1 / Boedapest / Hongarije / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Beslissing maken tijdens een regenrace

Hamilton zegt na afloop van de race dat het team volhield dat het nog ging regenen, terwijl hij zelf zag dat de baan droog werd. Volgens de presentator van de aflevering Jeroen Mul kan dat ook te maken hebben met de onzekerheid van Hamilton op de radio in de richting van zijn team. Mol zet nogmaals zijn vraagtekens bij het besluit van Mercedes: "Bij regen en twijfelachtige omstandigheden is er maar één persoon die het beste iets kan bepalen en dat is de coureur. Die heeft zicht op de baan en die kan het aanvoelen."

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Mol zegt dan ook dat de Brit steeds aan zijn team doorgaf hoe de situatie in sommige bochten was. "Als je dan later zijn teamradio weer hoort waarin hij vraagt of ze laatste zijn, dan weet je dat er iets niet goed is gegaan." Volgens Atze Kerkhof, eigenaar van team RedLine, is het bij elk team afgesproken dat de coureur de beslissing mag nemen over banden. "Behalve bij Mercedes blijkbaar."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Lewis Hamilton: “Heb alles gegeven”

Lees ook: Valtteri Bottas geeft fout GP Hongarije toe

Lees ook: F1 aan Tafel: Bowling met Bottas

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden