F1 aan tafel: Max domineert, Alonso excelleert

door Olav Veenhof
20230306_141455

Het lange wachten is eindelijk voorbij. Het Formule 1-seizoen is eindelijk weer van start gegaan. Een weergaloze Max Verstappen, een falende Ferrari Power-Unit en een verrassend snelle Fernando Alonso. De seizoensopener had het allemaal.Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen spraakmakende autosportgasten.

Niki Terpstra: Autosportliefhebber en voormalig wielrenner

Olav Mol: Formule-1 commentator bij Grand Prix Radio

Frans Verschuur: Vaste waarde bij Formule 1 aan tafel

Presentatie Mattie Valk

 

Het Formule 1-seizoen is eindelijk weer begonnen. In een bloedstollende race met veel winnaars en verliezers is Red Bull de grote winnaar. De overwinning van Max Verstappen, het podium van Fernando Alonso en een dramatisch debuut voor Vasseur. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen spraakmakende autosportgasten.

 

Concept Mercedes

Zo is autosportliefhebber en voormalig wielrenner Niki Terpstra deze aflevering te gast. Hij is niet te spreken over de ontwikkeling bij Mercedes. Na de teleurstellende prestaties in Bahrein klaagt het team, volgens Terpstra is dat onterecht. "Ik snap er niets van. Dan zeggen ze nu opeens dat de sidepods niet werken, tja had dat dan in de winter geregeld. Ze weten al vanaf vorig jaar dat dit concept geen kampioenschap gaat opleveren. Waarom ga je er dan mee door."

Onversleten

Daarbij schuift Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, deze week aan. De verrassing van het weekend was het podium van Fernando Alonso. De Spanjaard haalde op de baan Lewis Hamilton en Carlos Sainz in. Mol genoot van de prestatie van de tweevoudig wereldkampioen: "Hij levert simpelweg altijd", zo laat hij weten in Nederlands grootste, met een Radioring bekroonde, Formule 1 podcast.

Terug bij af?

Ook Frans Verschuur, vaste waarde van de podcast én Nederlands meest besproken en meest succesvolle autosport-teambaas. Ferrari zet de slechte vorm van vorig seizoen door, Charles Leclerc valt in ronde 40 uit met problemen aan de batterij. volgens de oud-teambaas is het niet te beschrijven wat voor drama Leclerc meemaakt. "Je moet daar de goede poppetjes op de juiste plek hebben. Dat is wat er niet goed gaat bij Ferrari. Hij ziet dat de Red Bull's sneller zijn en dan ook nog dit."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden