SI202103160309_hires_jpeg_24bit_rgb-1

Volgens Jos Verstappen is de Red Bull minder snel dan men denkt. Dat zegt Mattie Valk, presentator van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Verstappen denkt dat als je Hamilton en Max Verstappen in dezelfde auto zou zetten, dat Max dan van hem wint. 'Geen nieuws', vindt Valk. Dat soort uitspraken heeft Verstappen sr. vaker gedaan.

Producer en dj Ronald Molendijk is het eens met de uitspraken van Jos Verstappen, maar zegt dat het ook gevaarlijk is als 'papa' iets vertelt in de pers. Molendijk: “Er zijn natuurlijk genoeg mensen die denken je gaat je eigen zoon niet afvallen, maar volgens mij kunnen we het toch  allemaal zien. Hij pusht dat ding ook tot de limiet.” Oud-teambaas Frans Verschuur reageert hier direct op: “Als Jos het niet bevalt over zijn zoon, dan zegt hij dat ook.”

Jos_Max_Verstappen_Red_Bull_Racing_F1_Grand_Prix_Brazilie_2016-e1614854308209-700x403
(c) Red Bull Content Pool

Voormalig autosportsponsor Hans te Pas zegt dat Verstappen jr. ervoor moet gaan waken dat hij tijdens de tweestrijd tegen Hamilton de auto niet moet gaan overdriven, want dan sluipen de kleine foutjes er in. Te Pas: “Ik zie in de media dat Lewis nu Max gaat analyseren.” Molendijk vindt dat geklets, omdat Hamilton in andere jaren ook achter Verstappen reed en het team van Mercedes en Hamilton Verstappen allang hebben geanalyseerd. Moldendijk: "Mercedes wil nu ook een andere manier druk uitoefenen. Ik denk eerder dat Lewis zal folden met deze spelletjes dan dat Max dat doet, die is er niet van onder de indruk.”

Als laatste vraagt Valk aan Te Pas of hij denkt dat Max Verstappen wereldkampioen wordt dit jaar. Zijn antwoord is duidelijk. Te Pas: “Nee.”

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Lando Norris tekent verlenging bij McLaren 

Lees ook: "Voormalig F1-manager betrokken bij enorme fraude"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen