F1 aan Tafel: Max heeft de macht bij Red Bull

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 1-5-2023 banner

Was het nieuwe sprintformat een succes? Was Pérez de terechte winnaar in Azerbeidzjan? Wat kunnen we verwachten van de Grand Prix van Miami? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Afgelopen weekend was de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het weekend bestond niet uit drie vrije trainingen, de kwalificatie en de race maar uit een vrije training, de kwalificatie, de sprint shootout, de sprint en de race. Daniëlle Geel, teammanager bij Van Amersfoort Racing is geen fan van het nieuwe format. “Ik vind het gewoon te veel. Zeker als je ook nog de Formule 2 en de Formule 3 wil volgen.”

Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan ging Verstappen achteraf gezien een ronde te vroeg naar binnen. Een ronde later kwam namelijk de safety car en kon Pérez tijd winnen bij de pitstop. Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio Olav Mol begrijpt de keuze wel om de wereldkampioen naar binnen te halen voor nieuwe banden. “Als voorste auto is dit zo ontzettend lastig. Als Verstappen niet naar binnen was gegaan had Leclerc of Pérez de undercut geprobeerd.”

Nyck de Vries

Voor Nyck de Vries was het weekend in Bakoe er één om snel te vergeten. De Nederlander crashte in de kwalificatie waardoor hij achteraan moest starten. In de race raakte hij de muur en haalde hij de finish niet. “Hij heeft een hele slechte indruk achtergelaten. Het grote probleem is dat hij ver achterstaat op Yuki Tsunoda. Ik vond het wel dapper dat hij zei dat het zijn eigen schuld was, ook al kon hij ook eigenlijk niet anders.” Dat vindt de bekendste teambaas van Nederland Frans Verschuur.

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden