F1 aan Tafel: Max is meer dan magistraal

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 25-9-2023

Afgelopen weekend werd de Grand Prix van Japan verreden. Max Verstappen won de race, McLaren eindigde met twee coureurs op het podium en Red Bull Racing won het constructeurskampioenschap. Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Sergio Pérez had geen goed weekend in Japan. De Mexicaan kwalificeerde zich als vijfde en viel in de race uit. In de tweede ronde moest de Red Bull-coureur al met schade naar binnen. Heel lang deed hij niet met zijn nieuwe voorvleugel. In bocht elf tikte hij Magnussen in de rondte, Pérez moest weer naar binnen en kreeg een tweede tijdstraf. Na een slechte openingsfase parkeerde hij zijn auto bij het team, later moest hij toch nog naar buiten om zijn straf in te lossen. Michael Bleekemolen, voormalig Formule 1-coureur, snapt niet hoe Pérez zo wisselvallig is. “Het is verschrikkelijk wat die man allemaal aan het doen is, het kan echt niet meer.”

Start Grand Prix van Japan

Max Verstappen startte de Grand Prix van Japan van pole position. Achter hem hadden de coureurs van McLaren een betere start. De Nederlander moest de binnenkant verdedigen door de goede start van Oscar Piastri. Aan de buitenkant leek Lando Norris een kans te hebben om de leiding over te nemen. Dit lukte niet, Verstappen kwam als eerste door de eerste bocht. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, denkt dat Norris niet echt probeerde de leiding over te nemen. “Norris wilde niks forceren. Hij weet ook dat de tweede plaats het maximaal haalbare is.”

Max Verstappen

Red Bull Racing won in Japan het constructeurskampioenschap. In Qatar lijkt Max Verstappen zijn derde wereldtitel te pakken. Het team uit Milton Keynes is dominant. De reglementswijzigingen in 2026 zouden pas voor verandering kunnen zorgen. Rolf Meter, tv-regisseur, denkt dat er echt niet alleen naar de auto gekeken moet worden. “Gaan we nu niet voorbij aan het feit dat Max Verstappen een ongelofelijke coureur is. Die ronde voor pole bijvoorbeeld was echt ongekend.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden