F1 aan Tafel: Max machtigste man in Monaco

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 29-5-2023

Max Verstappen won de Grand Prix van Monaco. Sergio Pérez crashte in de kwalificatie en wist geen punten te pakken. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Spanje op het programma. Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Rachid Finge deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Sergio Pérez crashte tijdens het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio snapt niet hoe je in Q1 zo’n fout kan maken. “Hij gooit zijn hele weekend weg. Het is ook écht een rijdersfout. Hij nam vijftien kilometer per uur meer snelheid mee.”

Max Verstappen pakte de belangrijkste pole position van het seizoen. De Nederlander reed een hele goede derde sector. “Het was niet Alonso zijn beste sector, voor Verstappen was het een super sector. Dat dubbelop maakte het verschil.” Dat liet voormalig wielrenner en onder andere winnaar van Parijs-Roubaix Niki Terpsta weten.

Sergio Pérez

Sergio Pérez zat tijdens de Grand Prix van Monaco lang vast achter Lance Stroll. Mede hierdoor werd de Mexicaan als één van de eerste op een ronde gezet door Max Verstappen. Frans Verschuur, de bekendste teambaas van Nederland, vindt het pijnlijk. Zeker aangezien Pérez wil strijden om het kampioenschap. “Ik wil het geen vernedering noemen maar het voelt wel heel erg. Papa Pérez hebben we daarna helemaal niet meer gezien, ik denk dat hij naar huis is gegaan.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Rachid Finge

Redactie: Sjaak Böhmer

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden