F1 aan Tafel: 'Max spint en wint'

door Zus Veldkamp
F1 aan Tafel 01-08-2022

Het was een enerverende race in Hongarije op de Hungaroring. Er wordt dan ook uitvoerig gesproken over de misser van Ferrari, Mercedes die op de weg terug lijkt te zijn en de mooie overwinning van Max Verstappen. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Jeroen Mul ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Misser Ferrari

Zo schuift vaste waarde, Frans Verschuur, weer aan. Dat Ferrari de afgelopen paar races de strategie niet op orde heeft is deze race weer duidelijk geworden. Volgens Verschuur gaat Ferrari op deze manier geen kampioenschap winnen. "Dit is de zoveelste keer dat ze bij Ferrari een misser maken dit jaar. Dan kun je de beste auto hebben en snelle coureurs, maar zo ga je nooit kunnen winnen en zo word je al helemaal geen wereldkampioen."

Mercedes is terug

Ook Bas Schothorst, coureur, co-host vrije training Formule 1 bij Grand Prix Radio en ondernemer, is deze aflevering te gast. Mercedes profiteert al een aantal races van de missers van Ferrari, al ligt het volgens Schothorst niet alleen daar aan. "Ze hebben twee goede rijders. George Russell doet het gewoon ontzettend goed en dat helpt het team enorm. Ook met zijn energie en progressie die hij maakt. Lewis Hamilton komt ook weer helemaal terug."

Winst voor Verstappen

En Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, is ook weer van de partij. De Formule 1-fans hebben dit weekend kunnen zien hoe Max Verstappen de overwinning vanaf P10 wist te pakken. Volgens Mol is dit op papier de beste race van Verstappen. "Op papier is dit zijn beste wedstrijd, want hij heeft nog nooit eerder van lager dan P4 een wedstrijd gewonnen. Het is niet zo dat er allerlei mensen om hem heen de finish niet haalde, dit is gewoon fair en square op snelheid en kalmte gewonnen."

 

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Jeroen Mul

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

 

 

 

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden