F1 aan Tafel: Max valt in de prijzen

door Tim Koenders
Podcast Formule 1 aan Tafel terugblik Formule 1 seizoen 2023

Max Verstappen werd verkozen tot International Racing Driver of the Year. Is Carlos Sainz goed genoeg voor Ferrari? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

De strijd binnen het team van Ferrari was afgelopen Formule 1-seizoen erg spannend. Charles Leclerc behaalde uiteindelijk zes punten meer dan teamgenoot Sainz. Dj, producer en muziekdeskundige Ronald Molendijk denkt niet dat Carlos Sainz de komende jaren voor Ferrari zal blijven rijden. “Ik denk dat het op dit moment belangrijk is voor Ferrari om constant te blijven. Ik denk alleen niet dat Sainz het gaat redden, die zal op een gegeven moment moeten worden vervangen.”

Dominantie Max Verstappen

Max Verstappen domineerde afgelopen seizoen in de Formule 1. De Nederlander won negentien races en brak verschillende records. De bolide van Red Bull was natuurlijk erg snel maar Rick Winkelman, Formule 1-journalist, denkt dat Verstappen er ook wel een stuk meer uit heeft weten te halen. “Max kan gewoon meer uit een auto halen dan anderen. De auto was goed maar je moet er ook mee om kunnen gaan om alles eruit te halen. Dat vindt Pérez bijvoorbeeld een stuk moeilijker.”

Warmte tijdens Grand Prix van Qatar

Tijdens de Grand Prix van Qatar klaagden veel coureurs over de warmte. Na de laatste race in Abu Dhabi is er gesproken over maatregelingen die genomen kunnen worden tijdens races onder extreme weersomstandigheden. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen voor een kleine luchthapper onder de auto die zorgt voor verkoeling in de cockpit. Jurist, voormalig strafrechtadvocaat en Formule 1-liefhebber Bram Moszkowicz vindt de maatregelingen een goede zaak. “Je moet je altijd afvragen of regels noodzakelijk zijn. Als iedereen er last van heeft, wat volgens mij in dit geval zo is, is zo’n maatregel dus nodig.”

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden