F1 aan Tafel: Max Verstappen: 3000x oppermachtig

door Tim Koenders
Podcast Formule 1 aan Tafel Grand Prix van Japan

Max Verstappen won afgelopen weekend de Grand Prix van Japan en reed ook zijn drieduizendste ronde aan de leiding van een Grand Prix. Gaat Liam Lawson Daniel Ricciardo vervangen? Hoe lang rijdt Fernando Alonso nog in de Formule 1? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Max Verstappen won afgelopen weekend de Grand Prix van Japan en is ook de vierde coureur in de historie van de Formule 1 die drieduizend rondes aan de leiding heeft gereden. De Nederlander won met overtuiging op Suzuka maar twijfelde vooraf zelf over de snelheid die hij zou hebben tijdens de race. Volgens Helmut Marko heeft hij lang met Gianpiero Lambiase, de engineer van Verstappen, gediscussieerd over de afstelling. Over de boordradio hadden ze het over het aantal clicks van de voorvleugel bij de pitstop. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, legt uit wat ermee wordt bedoeld. “Daarmee bepaal je of de auto onderstuur of overstuur heeft. Bij onderstuur gaat de voorkant van de auto weg, bij overstuur de achterkant. Max rijdt liever in een auto met een beetje overstuur.”

Daniel Ricciardo viel na een aantal bochten uit tijdens de Grand Prix van Japan. In de openingsronde reed Stroll links van de Australiër. Bij het ingaan van de derde bocht zag Ricciardo Albon niet die rechts van hem zat. Albon kreeg geen ruimte van Ricciardo en de coureurs raakten elkaar. Dit betekende einde race voor beide coureurs. Ricciardo stond voor het weekend in Japan al onder druk. Michael Bleekemolen, voormalig Formule 1-coureur, twijfelt of Ricciardo het seizoen afmaakt. “Het is wel heel twijfelachtig, wie moet je dan nemen? Er lopen nog genoeg coureurs rond dus dat is een lastige keuze. De man is natuurlijk erg geliefd en heeft een goede uitstraling. Daarmee win je geen races maar soms wordt er wel rekening mee gehouden.”

Fernando Alonso

Fernando Alonso eindigde als zesde tijdens de Grand Prix van Japan. Zelf was hij heel tevreden met het resultaat. De Spanjaard had niet verwacht dat hij Russell, Piastri en Hamilton achter zich kon houden. Rob van Someren, dj bij Radio 10 en groot Formule 1-liefhebber denkt dat we de komende jaren nog kunnen blijven genieten van de Aston Martin-coureur. “Kijkend naar de prestaties en de wilskracht denk ik dat hij nog wel een tijdje blijft rijden. Je bent natuurlijk altijd afhankelijk van wat teambazen beslissen en hoe groot de talenten zijn die voor de deur staan.”

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Fragmenten race: Pascall Maessen

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden