F1 aan Tafel: Max Verstappen: 3x wereldkampioen!

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 9-10-2023

Max Verstappen won afgelopen weekend in Qatar zijn derde wereldtitel. Voor teamgenoot Sergio Pérez was het een weekend om snel te vergeten. Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Max Verstappen won in Qatar zijn derde wereldtitel op rij. Tijdens de sprint op zaterdag viel Sergio Pérez uit waardoor het kampioenschap een feit was. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, vindt dat de prestaties van de Red Bull-coureur niet onderschat moeten worden. “Dit is buitenaards, we moeten hier echt van genieten. Deze jongen hoort echt in de categorie met bijvoorbeeld Johan Cruijff.”

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton startte de Grand Prix van Qatar van de derde plaats. De zevenvoudig-wereldkampioen startte op de zachte band, mede hierdoor had hij een betere start dan de coureurs op de eerste rij. In bocht één ging het mis voor de Brit. Bij het insturen raakte hij zijn teamgenoot en was zijn race ten einde. Volgens Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, was de Brit te gefocust op het overnemen van de leiding. “Hij focuste zich alleen maar op Verstappen. Dit is weer het bewijs dat je een Grand Prix niet wint in bocht één.”

Banden

Tijdens de Grand Prix van Qatar mochten er niet meer dan achttien ronden gereden worden op een set banden. Met een race van 57 rondes zorgde dit voor drie verplichte pitstops per coureur. Formule 1-commentator vrije trainingen bij Grand Prix Radio Koen Bakker is geen fan van de verplichte pitstops. “Dit heeft weinig met Formule 1 te maken. Je kan je banden niet echt sparen en er zit weinig strategie in.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden