36-sunday-sakhir

De gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio zijn het met elkaar eens: Max Verstappen gaat in Imola de overwinning pakken en de verwachtingen voor AlphaTauri zijn hoog.

Presentator van deze week Mattie Valk vroeg de gasten naar hun verwachtingen voor de tweede ronde van het kampioenschap. Sebastiaan Bleekemolen, coureur en ondernemer, kijkt met enthousiasme uit naar het circuit: "Het is een mooi en uitdagend circuit. Tegelijkertijd ook technisch, dus ik denk dat Max daar wel goed uit de voeten gaat komen."

Bleekemolen zegt ook benieuwd te zijn wat de teams gaan presteren op de baan, aangezien er niet veel op gereden is. De teams moeten met de kennis van vorig jaar opnieuw beginnen. En omdat het zo'n technische baan is, is hij ervan overtuigd dat Verstappen er goed zal presteren. Jeroen Bleekemolen, behaalde in maart nog de tweede plaats tijdens de 12 uur van Sebring, is het met hem eens. Hij haalt de race van vorig jaar aan, waarin Verstappen ook sterk reed totdat hij een klapband kreeg. Hij is ook benieuwd wat het uiteindelijke verschil heeft gemaakt in Bahrein. Het team van Red Bull gaf aan dat de auto per ronde een paar seconden verloor door problemen met het differentieel. "Als hij daar echt zoveel heeft verloren dan staat hij er voor deze race sterk voor. Sowieso denk ik dat hij goed in zijn vel zit, de auto is goed dus dat wekt vertrouwen voor zo'n coureur. Dan loopt alles beter dus ik heb goede hoop dat hij daar de overwinning pakt."

Regenrace

Olav Mol, commentator bij Ziggo F1, zegt dat we als publiek al blij moeten zijn met het feit dat er een Nederlander de kans heeft om te winnen. Hij legt ook uit dat er een kans is op regen in het raceweekend, wat voor een extra dimensie kan zorgen voor de race. Voor de kijker zou het een fantastische race worden, maar voor de teams en coureurs moeten er dan veel meer dingen kloppen, dan de snelheid van de auto. "Op sommige punten moet je ineens meer afhankelijk zijn van je team en daar verwacht ik dan wel dat Red Bull daar een tandje beter is dan Mercedes. Dan ga ik terug naar Hockenheim 2019, waar Mercedes toen echt niet goed uit de verf kwam."

SI202103161082_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: AlphaTauri

Hoge verwachtingen AlphaTauri

Valk kijkt uit naar wat het team van AlphaTauri kan doen in Imola. Hoewel de gasten niet al te enthousiast zijn, merkt Mol op dat het team al heel wat kilometers op de baan heeft afgelegd. Tijdens de filmdagen met de nieuwe baan en hun nieuwe aanwinst, Yuki Tsunoda, is in feite op die baan in de oude auto opgeleid. "Vergis je niet, we noemen het wel de achtertuin van Ferrari, maar het circuit ligt volgens mij ook op 23 kilometer afstand van de fabriek van AlphaTauri." Hij denkt dat het team zelf hoog gaat inzetten op Imola en hij verwacht dan ook dat allebei de auto's in de top zes gaan eindigen.

Fernando Alonso

Ondanks de hoge verwachtingen van Valk en Mol over AlphaTauri, zijn de andere gasten het niet met de twee heren eens. Frans Verschuur, vaste waarde van de podcast en teambaas, volgt liever McLaren, Jeroen Bleekemolen kijkt uit naar wat Fernando Alonso kan. Hij is van mening dat zijn openingsrace sterk was, ondanks het feit dat de Spanjaard in gevechten soms iets te lief was voor zijn tegenstanders. Hij gelooft dat Alonso nog steeds veel talent heeft. Hij zou het leuk vinden als hij weer in gevecht gaat voor het podium. "Ik weet niet of hij nog van hetzelfde niveau is als Verstappen en Hamilton, maar ik zou het leuk vinden als hij tegen het podium aan kan rijden."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Bleekemolen: “Hamilton krijgt het zwaarder dan voorheen”

Lees ook: F1 aan Tafel: “Alfa Romeo verlegt focus naar 2022”

Lees ook: Verstappen: “Alles zal perfect moeten gaan”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen