F1 aan Tafel: “Mercedes moet niet janken”

F1 aan tafel 2 mei 2022.jpg

Lukt het Max Verstappen om zijn goede vorm uit Imola mee te nemen naar Miami en wat zijn de verwachtingen van de nieuwe baan? Ook komt het hele porpoising-probleem van Mercedes uitgebreid aan bod. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentator Jeroen Mul ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende gasten uit de autosportwereld.

Veiliger dan Saoedi-Arabië

Zo schuift oud F1-coureur, autosport-teameigenaar en ondernemer Michael Bleekemolen aan. Over de vraag wat hij denkt over de keuze van de Formule 1 om naar Miami af te reizen is hij stellig. "Het is prachtig, het is the place to be altijd. Als je in Florida bent ga je altijd naar Miami, dus ik kan me voorstellen dat ze daarheen gaan. Ik ben benieuwd hoe het is, het zal ongetwijfeld veiliger zijn dan in Saoedi-Arabië."

Dertig races per jaar

Eveneens is Gijs van Lennep te gast. De oud F1-coureur en winnaar van de 24 uur van Le Mans spreekt over de hoeveelheid races en dat hij het nog mee vindt vallen. "Wij reden ook tot dertig races aan toe, per jaar. Dat is wel eens voorgekomen, niet vaak, dat is gebeurd. Dat kan allemaal wel, je gaat maandag naar de sauna en de fysiotherapeut en donderdag nam je rust en wat PR en daarna ga je weer."

Frans Verschuur

Een 'F1 aan Tafel' zonder vaste waarde Frans Verschuur kan haast niet, dus hij is ook aanwezig. De enige Nederlandse teambaas die een Verstappen kampioen maakte is van mening dat Mercedes niet moet klagen over de porpoising-problematiek waarmee ze kampen. "Mercedes heeft de oplossing nog niet gevonden maar die moeten nu niet janken."

Dat en meer in deze aflevering. Reden genoeg om ook deze weer weer te luisteren naar de podcast F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Jeroen Mul

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast 'F1 aan Tafel' wordt opgemerkt is ongeloorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming terzake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden