M238516

De gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, zijn het met elkaar eens: Mercedes is sterk, maar iedereen zit te wachten totdat Max wereldkampioen wordt. De grootste verwachting na de wintertest van 12 tot 14 maart is dat Red Bull dit jaar de overwinning gaat pakken, in plaats van Mercedes. Max Verstappen temperde al de verwachtingen bij Ziggo Sport. Frans Verschuur, teambaas en vaste waarde in de podcast, snapt die reactie wel: "Hij kan natuurlijk met het team veel meer zien dan het 'normale' publiek. Zij kunnen de data van Mercedes analyseren."

Verschuur gaat door op het feit dat Mercedes inderdaad terughoudend heeft gereden in de test, door onder andere met een volle tank te rijden. Hij komt terug op het feit dat hij het gek vond dat Mercedes voor de test geen filmdagen heeft gehouden. Nu hij weet dat het team daardoor de dingen die fout gingen in de test zal gaan testen tijdens de filmdagen, vindt hij het een slimme zet.

Tom Coronel, coureur WTCR en Dakar en analist bij Ziggo F1-café, geeft aan dat er meer hoop is dat Max nu eindelijk wereldkampioen kan worden. Hij benadrukt dat Mercedes nog steeds een sterk team is, maar dat er in de Red Bull een nieuwe motor zit. "Eén ding is zeker, er is een nieuwe motor ingehangen en die zat er echt niet in als hij niet beter was dan vorig jaar."

Hamilton onder druk

Coronel zegt dat hij niet de enige is die overtuigd is dat Verstappen dit jaar kampioen word. "Kijk maar naar de buitenlandse pers, die zeggen hetzelfde. En die gasten zijn ook kenners." Verschuur voegt daaraan toe dat Lewis Hamilton flink onder druk komt te staan dit seizoen. Hij is van mening dat de huidige wereldkampioen daar niet tegen kan en zal bezwijken onder die druk.

Mattie Valk, de presentator van deze aflevering, vraagt zich wel af of we dit scenario niet elk seizoen herhalen. Coronel vindt van wel, maar is net als Verschuur van mening dat Hamilton dit seizoen meer onder druk staat. "Je ziet het aan Hamilton en hoe hij reageert op het woord ‘Max’. Hoe hij reageert als Max achter hem zit, als Max heeft gescoord. Dat heeft hij nooit gehad, hij heeft nooit die druk zo erg gehad." Ook zegt Coronel dat het gevaar voor Hamilton ligt bij het feit dat Verstappen niet zijn teamgenoot is. Hij legt uit dat de enige druk die hij heeft gevoeld van Nico Rosberg afkwam, die tegelijkertijd zijn teamgenoot was. Daardoor wist hij hoe Rosberg het deed en wist hij alles van die persoon. Doordat Verstappen niet zijn teamgenoot is, is het meer 'spooky' voor Hamilton, omdat hij op dat gedeelte geen invloed heeft. 

27-silverstone-sunday-700x467
Foto: Pirelli / Charles Coates / LAT Images

Verwachtingen van de eerste race

Hoewel de gasten in F1 aan Tafel overtuigd zijn dat Verstappen dit jaar de titel pakt, zijn ze ook van mening dat het een spannende strijd word. Daarmee sluiten ze een sterke prestatie van Mercedes zeker niet uit. De gasten worden ook gevraagd om hun voorspellingen te doen over de aankomende race in Bahrein.

Coronel denkt dat Verstappen en Perez de eerste en tweede plaats pakken en hoopt dat Hamilton in de eerste bocht de race kan verlaten. Verschuur en Sandra van de Sloot, coureur en ‘snelste vrouw van Nederland’, denken allebei dat Verstappen eerste wordt, Hamilton tweede en een verrassende derde plaats voor de nieuwe McLaren-coureur Daniel Ricciardo. "McLaren is dit jaar zo sterk, ik verwacht dat McLaren dit jaar het derde team wordt. Dus Ricciardo wordt derde."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Perez ziet Verstappen als grote uitdaging voor 2021

Lees ook: F1 aan Tafel: “Red Bull als favoriet, te vroege uitspraak”

Lees ook: Verschuur: “Als Mercedes zou ik Russell en Max willen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen