F1 aan Tafel: "Niet netjes wat er met Olav Mol is gebeurd"

photo_2021-05-02_20-37-44

De tafelgasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse award winning podcast van Grand Prix Radio, bespreken in de aflevering van deze week de veranderingen op het Formule 1-gebied in Nederland. Olav Mol zal geen commentaar leveren voor Viaplay, de nieuwe streamingsdienst die voor Nederland de F1-rechten in handen heeft. De gasten vinden het uiteraard jammer dat dertig jaar ervaring straks niet meer te horen zal zijn op televisie.

Vorige week werd bekend dat streamingsdienst Viaplay voor nieuwe Formule 1-commentatoren heeft gekozen voor hun uitzendingen. Dat betekent het einde van de commentatorspositie van Olav Mol en collega Jack Plooij voor, in ieder geval, het grote publiek. Coureur Jeroen Bleekemolen vindt het jammer en zegt dat hij altijd met veel plezier naar de commentator luisterde. Het nieuws kwam voor hem ook als een verrassing.

Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur complimenteert Mol over zijn reactie op alle commotie. Hij bekent ook dat hij het stijlloos vindt van Viaplay dat er niet eens een telefoontje is geweest dat Mol geen commentator meer zal zijn. Mol kreeg het nieuws namelijk ook vanuit de media te horen. "Als ik een grote organisatie was met ballen had ik wel even gebeld dat ze niet voor hen zouden kiezen. Voor iemand die dertig jaar in het vak zit vind ik het van Viaplay geen net verhaal", aldus Verschuur.

Andere emotie

Presentator Mattie Valk zegt dat hij een overgangsperiode had verwacht tussen Mol en Plooij en nieuwe commentatoren en pitreporters. Verschuur vindt ook dat dat beter was geweest. Ook omdat het voor de nieuwe commentatoren moeilijk zal zijn om het stokje over te nemen. Valk vindt het ook jammer dat er dertig jaar aan verhalen niet meer opgerakeld kunnen worden. Bijvoorbeeld als er een rode vlag is of er valt iets persoonlijks te zeggen bij één van de circuits.

Verschuur zegt dat er daardoor een andere emotie komt bij het verslaggeven van de race. Hij doelt daarmee niet op negatief of positief, maar het geluid wordt daardoor anders. Het is duidelijk dat Viaplay een andere weg heeft ingeslagen. Coureur Jeroen Bleekemolen maakt daarbij ook duidelijk dat het Nederlandse publiek dat niet de nieuwe commentatoren kan aanrekenen. "Commentaar is emotie en Olav (Mol red.) brengt zijn hele hebben en houden mee in zijn commentaar. Die emotie van een commentator moet er zijn. We rekenen het de nieuwe commentatoren niet aan, maar Viaplay kan die emoties die de Nederlanders hebben voor deze sport wel onderschatten," aldus Verschuur.

Lees ook: Social media vol met reacties op nieuws Olav Mol

Lees ook: Jeroen Bleekemolen: “Veranderingen in voordeel van Mercedes”

Lees ook: Mol: “Al jaren geen alcohol gehad, maar toch heb ik een kater”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden