F1 aan Tafel niet onder de indruk van Sergio Pérez

SI202105060127_hires_jpeg_24bit_rgb

"Pérez was al gebroken in Q2." Dat zegt Frans Verschuur, oud teambaas en vaste waarde in de podcast, in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Hij zegt dat het bij de Mexicaan van ver moest komen en dat er een hoge druk op hem staat. Daarnaast bespreken de gasten in F1 aan Tafel de andere coureur die in de schaduw van zijn teamgenoot staat: Valtteri Bottas. 

Presentator van de aflevering Mattie Valk zegt dat Max Verstappen ook heeft aangegeven alleen in het gevecht met Mercedes te staan. DJ Ronald Molendijk, ook een groot F1-fan, is het eens met Valk. "Dat is toch ook gewoon hoe het is? Het is ongelofelijk dat zo'n man als Pérez dezelfde auto krijgt, hetzelfde materiaal en het niet kan waar maken?" Verschuur reageert daarop dat het materiaal misschien hetzelfde kan zijn, maar dat er mentaal veel druk zit op de tweede stoel.

Tweede rijder

Valk geeft ook het voorbeeld van teamgenoten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Hij vraagt zich af of het niet ligt aan het feit dat zowel Hamilton als Verstappen gewoon enorm goed zijn. Molendijk en Verschuur zijn het eens met Valk, maar Verschuur denkt ook dat er meer coureurs zijn die goed uit de verf komen. "Ik denk dat Charles Leclerc ook aardig is, alleen hij heeft niet de juiste auto. En George Russell ook wel, maar die hebben misschien het niveau waar Lewis en Max zitten gewoon niet."

M267173-700x467
Foto: Mercedes F1 / Steve Etherington

Daarnaast geeft Verschuur aan dat het voor elke coureur, ongeacht het team, een mentaal spel is. Hij zegt dat elke coureur zijn teamgenoot wil verslaan en dat het niet anders is voor Bottas en Pérez. Hij weet wel dat Hamilton en Verstappen daar niet meer over na zullen denken, aangezien dat al gebeurd is.

"Valtteri Bottas kan niemand bijhouden"

Ook zijn de heren in F1 aan Tafel niet onder de indruk van Valtteri Bottas. Jeroen Mul, die de rol als technisch analist invult deze week, zegt dat Bottas moeite heeft om Hamilton bij te houden. Molendijk zegt daarop lachend dat de Fin toch niemand kan bijhouden. Het verschil tussen Bottas en Pérez is dat Bottas wel nog achter Hamilton reed, waardoor Verstappen moeilijk een andere stop kon doen. "Deed hij wel een tweede pitstop, dan moest hij naast Hamilton ook nog Bottas inhalen", zegt Mul.

Verschuur is wel onder de indruk van Lewis Hamilton. Hij zegt dat de Brit erg veranderd is. "Hij is fanatieker en vrolijker. Hij is openlijk en meer aan het racen. Hij is niet aan het toeren zoals hij al die jaren gedaan heeft."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Molendijk: “Bottas wordt gezien als de man die het niet kon”

Lees ook: Olav Mol: “Gevecht Verstappen en Hamilton toplevel Formule 1”

Lees ook: Hamilton hoopt voor zomer nieuw contract te tekenen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen