F1 aan Tafel: Norris briljant, Max dominant

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 10-7-2023

Max Verstappen won afgelopen weekend de Grand Prix van Groot-Brittannië. McLaren behaalde op Silverstone meer punten dan in de eerste negen races bij elkaar. Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Lando Norris nam bij de start van de Grand Prix van Groot-Brittannië de leiding over van Max Verstappen. Lang kon die de leidende positie niet behouden. Uiteindelijk eindigde de Brit nog wel op het podium. Chief sporting officer van CM.com Circuit Zandvoort en head of race operations Dutch Grand Prix Erik Weijers heeft genoten van de Britse fans die uit hun dak gingen bij de start. “Ik denk dat Engeland langzamerhand een nieuwe Formule 1-held krijgt. Ik vind Norris toch wat toegankelijker en meer van deze tijd dan Hamilton.”

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië klaagde George Russell op de boordradio. Hij vond dat de Ferrari voor hem stuurde tijdens het remmen wat volgens de reglementen niet mag. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, vindt dat het team van Mercedes wel vaker klaagt. “Zou er bij Mercedes bij de sollicitatie een vereiste zijn dat je moet kunnen zeiken en klagen? Als je daar wil werken moet je in ieder geval kunnen klagen.”

Max Verstappen

De laatste races reed Max Verstappen vrij gemakkelijk weg bij de rest van het veld. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië leek dan niet zo makkelijk te gaan. Rob van Someren, dj bij Radio 10, begrijpt wel waarom de voorsprong niet zo snel werd uitgebreid. “Hij probeerde natuurlijk zo lang mogelijk door te gaan op de mediums zodat hij als laatste naar binnen kon gaan en aan de kop kon blijven.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden