F1 aan Tafel: 'Norris haat een stijve'

door Anouk Ros
Podcast 16 januari

Max Verstappen is niet blij met het verloop van de 24 uur van Le Mans. Lando Norris is geen fan van de huidige generatie Formule 1-auto's. En Toto Wolff en Lewis Hamilton zouden bijna een nieuw contract op tafel hebben liggen. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Bryan Keurntjes is de winnaar van de geheel verzorgde reis naar de Grand Prix van Barcelona. Deze reis wordt aangeboden door Grand Prix Radio in samenwerking met GP Ticket.

Comeback Hamilton

Niki Terpstra, profwielrenner van Team Total Energies en groot Formule 1-liefhebber, is deze aflevering te gast. Lewis Hamilton is dicht bij een contractverlening. Op de vraag of hij nog een kampioenschap kan winnen, reageert Terpstra als volgt: "Als hij de auto heeft zeker. Er is wel een kans. Met wat ze in het seizoen al hebben laten zien. Als ze deze stappen doorzetten, worden ze weer een serieuze concurrent."

Donderdag tot zondag

Daarbij schuift Gijs van Lennep, voormalig Formule 1-coureur en winnaar van de 24 uur van Le Mans met Helmut Marko, deze week aan. Voor de Grand Prix van Groot-Brittannië wordt het raceweekend misschien een dag verlengd, door de andere klasses al op donderdag in actie te laten komen. Van Lennep vindt dit vanuit de coureurs gezien geen goed idee: "Misschien wel voor het publiek, maar niet voor de rijders. Die hebben er helemaal geen zin in. Het gaat natuurlijk alleen over de centjes."

Van Mercedes naar Williams

Ook de vaste waarde van de podcast én Nederlands meest besproken en meest succesvolle autosport-teambaas, Frans Verschuur, is deze aflevering aanwezig. James Vowles wordt de nieuwe teambaas van Williams. Door zijn verleden bij Mercedes liggen de verwachtingen hoog, maar Verschuur denkt niet dat hij het ver gaat schoppen met zijn nieuwe team: "Ik denk dat als je van de laatste plaats naar P6 gaat, dat je het heel goed doet. Maar dat gaat niet lukken."

F1 aan Tafel is genomineerd voor de RadioRing in de categorie podcast. Om deze te mogen ontvangen, hebben we jouw hulp hard nodig! Stemmen kan hier. Er kan nog gestemd worden tot en met woensdag 18 januari.

radioring podcast tussenstand

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden