F1 aan Tafel: ''Nu tekenen, anders opzouten''

Foto-podcast-f1aantafel

Deze week in 'F1 aan Tafel', wordt er gesproken over Sergio Perez en zijn bezoek aan de Red Bull-fabriek, Hamilton en zijn contractperikelen bij Mercedes en over het akkoord tussen Red Bull en Honda. 

Vanuit het House of Exclusive Cars, AutoVilla in Naarden met als gasten:

Denis Donkervoort; Hij heeft het stokje van zijn vader over genomen als Managing Director bij het succesvolle sportautomerk: Donkervoort.

Frans Verschuur; teambaas, coureur, winnaar Le Mans met Jos Verstappen en vaste waarde in F1 aan Tafel.

Ronald Molendijk; Hij is DJ, muziekproducent en schuift regelmatig aan bij Shownieuws als muziekdeskundige.

Presentatie; Jeroen Mul

Denis Donkervoort staat sinds kort aan het roer van sportautomerk Donkervoort, nu hij de rol als Managing Director heeft overgenomen van zijn vader, die op de achtergrond blijft meedenken.

Jeroen vraagt of er een vergelijk met de Formule 1 gemaakt kan worden, wat men bij Donkervoort doet.

''We hebben natuurlijk niet zo veel met de Formule 1 te maken, maar we worden wel soms vergeleken met Formule 1-auto’s voor op straat. Waar we voor staan is een lichtgewicht sportauto met weinig hulpmiddelen. Dus als coureur moet je de auto echt temmen om hem snel te laten gaan. We hebben leuke technieken om de auto heel licht en sterk te kunnen produceren'', vertelt Denis.

Perez heeft de afgelopen week een eerste bezoek gebracht aan de fabriek van Red Bull Racing in Milton Keynes. Ronald begrijpt waarom Red Bull bij Perez is uitgekomen, maar hij is niet de grootste fan van de Mexicaan.

''Ik ben niet z’n fan van Perez en dat heeft vooral te maken met hoe hij in de Formule 1 gekomen is. Want ik heb van verschillende verslaggevers gehoord dat het een enorme arrogante lul is. Misschien is hij nu bijgedraaid. Hij was op de markt, ik snap Red Bull ook want uit het eigen talentenprogramma stond er niemand klaar en eigenlijk is dat het meest slechte nieuws. Ik denk dat Max hem echt flink om z’n oren gaat rijden.'' 

''Ik denk dat Perez een betere racer is dan dat hij kan kwalificeren'', vertelt Frans. ''In dat opzicht kan hij veel in de race doen en kan hij Max op scherp zetten, waar hij ook weer beter van wordt. Dat Perez zo onder de indruk was van de faciliteiten bij Red Bull, was voor mij puur een marketingverhaal. Ik denk dat ze het bij Racing Point ook goed voor elkaar hebben en de marketingmachine bij Red Bull weer op volle toeren draait.''

Lewis Hamilton heeft nog steeds geen nieuw contract ondertekent bij het team van Mercedes. De nieuwe bolides van dit jaar worden in februari gepresenteerd en tegen die tijd staan de testdagen ook weer voor de deur. Voor Frans is het duidelijk; Hamilton moet snel tekenen, anders moet Mercedes afscheid van hem nemen.

''Ik vind wel dat Hamilton heel snel iets moet gaan zeggen, want niemand is groter dan het merk Mercedes'', vertelt Frans. ''In dat opzicht zou ik als Mercedes ook zeggen van: ''Nu tekenen anders opzouten''. 

Denis denkt dat er een heel marketingplan achter de moeizame contractonderhandelingen zit.

''Niemand verwacht dat hij niet gaat bijtekenen'', begint Denis. ''Misschien is dit ook wel pure marketing, het verhaal naar je toetrekken. Ik denk dat er van beide partijen geen enkele twijfel is en tuurlijk is Hamilton betrokken bij de ontwikkeling van de auto van 2021.''

''Het zou hem sieren om dit jaar met wat minder geld genoegen te nemen'', zegt Ronald. ''Wat mij betreft overspeelt hij nu publiekelijk zijn hand. Juist als je nu in z’n crisis zit dat Mercedes zelf personeel heeft moeten ontslaan.''

Ook tijdens deze aflevering spelen we weer: 'Raad het autogeluid'. Als jij het merk van de auto weet te raden die dit geluid produceert, maak je kans op 50 euro gratis tanktegoed bij TinQ. Wil je meedoen? Mail dan je antwoord naar f1aantafel@grandprixradio.nl en wie weet kun jij volgende week gratis je auto vol gooien bij TinQ. De winnaar van vorige week is: Dave Wasserkordt. Dave, van harte gefeliciteerd!

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Hidde Wissels

Montage: Marnix Westhuis

F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen