SI202109100647_hires_jpeg_24bit_rgb

De tafelgasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse ‘awardwinning’ podcast van Grand Prix Radio, bespreken in de nieuwe aflevering de uitspraken van Helmut Marko over de titelstrijd van Max Verstappen en Lewis Hamilton. Marko denkt dat Verstappen al op vijftig punten voorsprong zou staan als hij niet in Bakoe, Silverstone en Monza was uitgevallen. Onzin vinden de gasten.

Frans Verschuur, de vaste waarde van de podcast, is het niet eens met Marko's uitspraken. Hij zegt dat zo'n strijd juist onderdeel is van de autosport. Volgens hem valt er dan altijd wat te vertellen en gebeurt er ook altijd wat in een seizoen met alles en iedereen. Hij lacht een beetje om Marko: "Die Helmut Marko praat gewoon graag en die moet dat schijnbaar ook blijven doen."

Eigenaar van een van de grootste raceteams in Nederland, Bas Koeten, is het met Verschuur eens. Hij haalt aan dat Hamilton ook een aantal keer is uitgevallen en daardoor geen punten heeft kunnen scoren. Hij denkt ook dat je niet kan voorspellen waar je wel een paar punten had kunnen halen en waar niet.

Max Verstappen / Lewis Hamilton / Red Bull Racing / Austin / USA / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Jared C. Tilton/Getty Images)

Titel na twee overwinningen

De gasten in F1 aan Tafel zijn ervan overtuigd dat Verstappen de titelstrijd gaat winnen. Presentator Mattie Valk vraagt zich af of nog twee overwinningen genoeg zullen zijn voor de Nederlander. Verschuur denkt dat het genoeg zal zijn. "Als hij wint en Hamilton wordt dan tweede dan pakt hij genoeg punten verschil op hem zonder snelste raceronde. Ik durf hem wel te tekenen."

Coureur en simracer Rudy van Buren twijfelt nog, maar verwacht ook wel dat Verstappen de titel binnensleept. Volgens hem zag de Red Bull er snel uit in Amerika. Hij verwacht dat als het team die snelheid vasthoudt Verstappen de titel wint. Overigens denken de gasten niet dat de constructeurstitel naar Red Bull gaat. Sergio Pérez is daarvoor nét iets te langzaam. De gasten zijn er wel van overtuigd dat de rijderstitel naar Verstappen gaat. "Aan Max gaat het niet liggen", aldus van Buren.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op F1-weekend Mexico

Lees ook: Toto Wolff: “Verstappen en Hamilton zullen expres crashen”

Lees ook: F1 aan Tafel heeft hoge verwachtingen van GP van Mexico

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden