F1 aan Tafel over 1-2 McLaren in Monza: “Goed voor het merk”

IMG_2745

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de gasten de overwinning van Daniel Ricciardo en de tweede plaats van Lando Norris. Na tien jaar heeft het team van McLaren weer een dubbel-zege behaald. Een goed resultaat voor het merk vindt vaste waarde van de podcast Frans Verschuur. 

Tijdens de race probeerde Lando Norris hier en daar voorbij zijn teamgenoot te komen met een paar tactische teamradio's. Olav Mol vindt dat het team er goed aan gedaan heeft om geen teamorders uit te voeren. Volgens hem ging het meer om het constructeurskampioenschap en was er een positieve uitkomst voor beide coureurs. Verschuur is het met hem eens: "Als ze er allebei af hadden gelegen als Norris voor de overwinning ging vechten waren ze het lachertje van de klas geweest."

Vechten voor de winst

Simtrainer Atze Kerkhof is het er niet mee eens. Hij vindt dat Norris ervoor had moeten vechten. De Brit kan namelijk meevechten voor de derde plaats in het kampioenschap. Daarom vindt Kerkhof dat hij het had moeten proberen. Norris' teamradio waarin hij vroeg of het beter was voor het constructeurskampioenschap dat hij op zijn plaats moest blijven rijden is volgens hem niet vanuit het belang van het team geweest. "Ik denk dat hij naar zijn eigen kampioenschap keek. Ik vind als je kan winnen, dan moet je het ook doen", aldus Kerkhof.

Lando Norris / Daniel Ricciardo / McLaren / Woking / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Mol is het deels met hem eens: "Natuurlijk was de onderlinge gedachte: laat mij winnen. Maar Ricciardo heeft hem ook een aantal keer op cruciale momenten erdoor gelaten." Verschuur denkt juist dat de derde plek in het constructeurskampioenschap belangrijker is voor het team dan de derde plek van Norris in het coureurskampioenschap. "Dat gaat hun veel goeds opleveren."

Mentale ontspanning

Mol is vooral blij voor de Australiër dat hij eindelijk een goed resultaat heeft behaald met McLaren. De gasten hopen dan ook allemaal dat dit eindelijk het keerpunt is voor Ricciardo bij het team. Het valt Kerkhof op dat de meeste coureurs die een slechte eerste helft van een raceseizoen kennen na de zomerstop beter terugkomen. De mentale ontspanning heeft volgens mij veel goeds gedaan. Verschuur is ook positief over de Australiër: "Ik denk dat we nog meer kunnen verwachten van hem. Hij is echt nog niet op zijn retour."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, met onder andere dit fragment en een uitgebreide bespreking van de crash tussen Verstappen en Hamilton is hier te beluisteren:

Lees ook: Toto Wolff nog niet gecharmeerd van sprintkwalificatie

Lees ook: Jost Capito: “Verschil Russell en Latifi kleiner dan het lijkt” 

Lees ook: Stroll en Vettel blijven bij Aston Martin in 2022 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden