IMG_0560

De gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de laatste geruchten over de contracten van de coureurs. Onder andere Mick Schumachers contract bij Haas en de mogelijkheid dat Valtteri Bottas naar Alfa Romeo gaat, komen aan bod. 

Met de zomerstop in zicht komen er ook meer berichten naar buiten over mogelijke veranderingen in de teams wat betreft hun drivers line-up. Een verlenging van het contract van Mick Schumacher bij Haas zou namelijk dichtbij zijn volgens teambaas Günther Steiner. Rolf Meter, televisieregisseur van Formule 1 bij Ziggo Sport, vindt het terecht dat Haas de coureur houdt. "Hij is toch deel van de F1-historie als 'zoon van' en hij is een groot talent."

Mick Schumacher / 2021
Foto: Haas F1 Team Media

Commentator Rob Steltman heeft er gemengde gevoelens bij. Hoewel hij het ermee eens is dat Schumacher een stukje historie met zich meebrengt, heeft hij volgens Steltman nog niet echt kunnen schitteren. Hij is er nog niet van overtuigd dat Schumacher gaat meevechten in het middenveld. "George Russell bij Williams excelleert in de auto. Die weet hem zo naar zijn hand te zetten dat hij in het middenveld terechtkomt, dat is briljant. Dat zou misschien met Mick Schumacher in die Haas niet lukken." Maar Steltman zegt ook dat zijn talent misschien bij een beter team naar voren kan komen.

Bottas naar Alfa Romeo?

Ook de geruchten dat Valtteri Bottas naar Alfa Romeo zou gaan voor 2022 wordt besproken. George Russell zou de grote kanshebber zijn om zijn plaats over te nemen bij Mercedes. Dat ziet Steltman wel gebeuren, ook vanwege het feit dat Toto Wolff al het een en ander liet doorschemeren. Meter wijst Steltman wel op het feit dat Lewis Hamilton heeft gezegd dat hij niet wil dat Russell naast hem gaat rijden.

"Russell heeft er natuurlijk al een keer gereden. Hij heeft echt wel laten zien wat hij kan. En ja, als je een racehart laat spreken, laat ze alsjeblieft naast elkaar rijden." Hij hoopt vooral dat Hamilton weer eens wordt uitgedaagd door zijn teamgenoot. Voormalig F1-coureur Gijs van Lennep denkt dat het niet gaat werken omdat beide coureurs gemotiveerd zijn om te winnen. Hij vindt dat dat niet samen in een team past. "Maar we zullen het zien. Misschien vinden we het nog leuk ook, dat Hamilton om z'n oren wordt geracet door meneer Russell."

Kimi Räikkönen / Alfa Romeo / Groot-Brittannië / 2021
Foto: Mediahub Sauber Group (Antonin Vincent / DPPI)

Laatste jaar van Kimi Räikkönen?

Presentator van de aflevering, Alexander Stevens, vraagt ook of dit seizoen het laatste seizoen van Kimi Räikkönen is. Meter hoopt van niet, weer vanwege een stukje historie dat de Fin met zich meebrengt. "Voor televisie is hij natuurlijk geniaal. Elke uitzending wordt gevuld met uitspraken en boordradio's van hem. En ik vind het geweldig hoe hij toch elke keer naar voren probeert te knokken met een auto waarvan ik denk: hij redt het niet altijd. Maar het is natuurlijk wel een fenomenale rijder."

Steltman sluit zich daarbij aan en denkt ook dat het handig is voor de teams om 'oudere' coureurs naast de jonge generatie coureurs te hebben. "Met de veranderingen aan de auto's volgend jaar is het voor de ervaring natuurlijk handig om coureurs zoals Räikkönen in je team te hebben."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Valtteri Bottas in gesprek met Alfa Romeo voor 2022-stoeltje

Lees ook: Toto Wolff hint op komst George Russell bij Mercedes

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen vecht verder 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden