F1 aan Tafel over feestvierende Hamilton en teamorder Bottas

M276209

In de aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de gasten de afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië en de teamorders bij Mercedes. Ook vertelt sportief directeur Circuit Zandvoort Jan Lammers over de voorbereidingen voor de Grand Prix van Nederland.

Terwijl Lewis Hamilton na het incident met Max Verstappen alsnog de grand prix won, moest Verstappen naar het ziekenhuis voor MRI-scans. Dat Hamilton na afloop uitbundig feestvierde schoot in het verkeerde keelgat bij zowel de gasten in de aflevering als Verstappen zelf. Ziggo F1-pitreporter Jack Plooij vindt dat Mercedes de Brit had moeten inlichten om het iets rustiger aan te doen. "Zij hadden verantwoordelijkheid moeten nemen door te zeggen: jongens, er ligt iemand in het ziekenhuis doe dit niet", zegt hij.

Tom Coronel begrijpt de ontlading van Hamilton en zijn team na afloop van de race, maar ook hij vindt dat de het wat minder uitbundig had gemogen. Hij zegt ook dat het feestvieren van Hamilton op Silverstone een politiek spelletje is. Coronel denkt dat Hamilton een signaal naar Verstappen wil afgeven en hem op deze manier probeert te irriteren. "Maar ik heb contact met Max gehad en zijn reactie gehoord. Ik denk dat die jongen niet een beetje boven hem staat, maar heel erg boven hem. Die komt er hier echt sterker uit," zegt hij lachend.

Reactie op Hamilton na de race

De publieke reacties na de race aan het adres van Hamilton waren ook niet mals. Het ging zelf zo ver dat er racistische uitspraken werden gedaan. Zowel de Formule 1 als het team van Mercedes en Red Bull als ook meerdere coureurs brachten de volgende dag een verklaring naar buiten, waarin stond dat ze dat soort gedrag niet accepteren binnen de sport. Ook de gasten van de podcast vinden dat soort uitspraken niet kunnen. "Het is belachelijk dat dat gebeurt. Dat is nu echt het probleem met de sociale media van deze tijd," zegt Coronel.

De tweede rijder Bottas

Ook wordt de teamorder bij Mercedes besproken. Jan Lammers vindt het diep triest dat Valtteri Bottas zo in dienst staat van Hamilton. Hij zegt dat de Fin enorm snel is en in vrije trainingen vaak de snelheid van zijn teamgenoot kan bijhouden. "Het feit dat Bottas hem kan bijhouden betekent echt niet dat hij slecht is," aldus Lammers. Hij vindt het dan ook jammer dat Bottas die reputatie heeft als de tweede rijder.

Lewis Hamilton / Valtteri Bottas / Mercedes AMG F1 / Silverstone / Groot-Brittannië / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Voorbereidingen Zandvoort

Langzaamaan komt de Grand Prix van Nederland dichterbij. Maar de huidige berichten van stijgende coronagevallen in Nederland kunnen nog roet in het eten gooien. Jan Lammers zegt dat de voorbereidingen voor de grand prix gewoon doorgaan. Zolang het nog niet afgelast wordt, rekent het circuit erop dat iedereen kan komen: "We gaan plankgas door met de voorbereidingen en we hopen gewoon op goed nieuws."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Valtteri Bottas in gesprek met Alfa Romeo voor 2022-stoeltje

Lees ook: F1 aan Tafel: Hamilton crasht met Verstappen

Lees ook: Schema tweede F1 Sprint Grand Prix van Italië bekend

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden