F1 aan Tafel over GP van Groot-Brittannië: "Sprintrace wordt niets"

silverstonefriday27

De gasten in F1 aan Tafel, de wekelijke podcast van Grand Prix Radio, maken zich op voor de aankomende race op Silverstone. Presentator Mattie Valk vraagt als gewoonlijk wat de podiumvoorspelling is voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Daarnaast geven de gasten ook hun mening over de aankomende sprintrace.

Coureur Rudy van Buren denkt dat Max Verstappen weer de overwinning pakt. Hij verwacht niet dat Mercedes het gat al heeft gedicht naar Red Bull. Lewis Hamilton zet hij dus op de tweede plek en Sergio Pérez op de derde. Teambaas Frans Verschuur denkt daar anders over. Ook hij zet Verstappen op één, maar denkt dat beide Mercedes-coureurs op het podium komen: Valtteri Bottas op twee en Hamilton op drie. Hij denkt dat Bottas in de eerste paar races van het seizoen echt last had van zijn chassis, omdat de Fin nu wel in een stijgende lijn zit. Formule 1-commentator Olav Mol merkt op dat Mercedes aan het begin van het seizoen tijdens de wintertest geen goede indruk maakte. "We dachten toen allemaal dat ze aan sandbagging deden. Maar het was dus eigenlijk een voorbode op het seizoen."

Silverstone / Groot-Brittannië / 2020
Foto: Pirelli (Charles Coates / LAT Images)

Sprintrace

De gasten in F1 aan Tafel zijn ook nog niet enthousiast over het concept van de sprintrace die op Silverstone voor de eerste keer verreden gaat worden. Verschuur vindt dat de sprintrace alleen maar voor entertainment is opgezet. Ook Mol ziet het concept ook niet helemaal zitten: "Het duurt maar een half uur, dus ik vergelijk het een beetje met de Tour de France. Het is gewoon achter elkaar rijden, want niemand gaat het risico nemen om hun auto plat te rijden."

Het enige voordeel aan de sprintrace is de drie punten extra die een coureur kan pakken. Dat is gunstig voor onze Nederlandse held, maar Mol vraagt zich af of je met een sprintrace niet een andere grand prix benadeelt. "Je krijgt bij een 'normale' grand prix zoals Monaco maar 25 punten en bij een sprintrace 29 punten. Ik ben bang dat ze daarmee andere races gaan diskwalificeren. Uiteindelijk gaat het om het kampioenschap."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel: “Tijdstraf van Lando Norris was onterecht”

Lees ook: Grand Prix van Australië 2021 afgelast

Lees ook: F1 aan Tafel: Max-imale score 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden