M286334

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse 'awardwinning' podcast van Grand Prix Radio, bespreken de tafelgasten de titelstrijd met in het bijzonder de mentaliteit van Lewis Hamilton. Volgens vaste waarde van de podcast Frans Verschuur is het voor de zevenvoudig wereldkampioen lastiger om de motivatie te vinden voor een achtste wereldtitel. 

Presentator Mattie Valk denkt dat Hamilton zich de laatste paar races moe en machteloos voelt tegenover Max Verstappen. Verschuur is het daar niet mee eens, maar snapt dat het misschien moeilijk is om na zeven wereldtitels de motivatie te vinden voor een achtste.

Coureur en ondernemer Sebastiaan Bleekemolen is het daar niet mee eens: "Het lijkt mij dat je je juist makkelijker kunt motiveren als je middenin de strijd om de titel zit." Wielrenner Niki Terpstra denkt daar hetzelfde over. Hij vindt dat de Brit alleen sportief verslagen overkwam tijdens de Grand Prix van Amerika en niet depressief.

Lewis Hamilton / Max Verstappen / Grand Prix Amerika / Austin / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Jiri Krenek)

Titelstrijd

Verschuur denkt dat de titelstrijd nog niet gestreden is, ook al is Verstappen uitgelopen op Hamilton in Amerika. Er kan nog van alles gebeuren en als er een soort van 'Silverstone-act' gebeurd in de komende races dan staat de huidige wereldkampioen weer bovenaan. "Je hebt het gewonnen als je met 26 punten voor staat."

Bleekemolen vindt het ook nog niet vanzelfsprekend dat Red Bull kan winnen op de circuits die hun auto beter liggen dan Mercedes. "Het hele seizoen staat al op z'n kop en er kan van alles gebeuren. Je ziet dit jaar alleen maar dingen die je niet verwacht." Hij zegt ook dat Hamilton na de race er misschien niet enthousiast uitzag, maar dat hij wel elke keer naar het circuit komt en zelfvertrouwen uitstraalt. Terpstra vindt het logisch dat Hamilton niet stond te springen na de race. Hij heeft gestreden voor de winst en hij werd enorm uitgedaagd maar moet dan genoegen nemen met plaats twee. "Dat hij na de finish niet staat van 'ho yes!' vind ik wel logisch", aldus Terpstra.

Lees ook: Mattie Valk over F1 aan Tafel: “Mijn doel? Georganiseerde chaos”

Lees ook: F1 aan Tafel: “23 races te veel voor het F1-personeel”

Lees ook: F1 aan Tafel: “Competitie wordt volgend jaar compleet anders”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen