GP2116_125159_56I3922

“Het was moedig, maar zeker ook dom.” Dat zeggen de gasten in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, over het bandendrama van Aston Martin. Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur zegt dat sowieso een fout is van het team. Sebastian Vettel laat hij er buiten.

“Er stond te veel wind en het was te koud”, zegt Verschuur. “Daardoor kon de baan niet opdrogen en kun je niet op slicks rijden.” Coureur Jeroen Bleekemolen is het met hem eens. Ook hij vindt dat het team een fout heeft gemaakt daarin en zegt dat het team een keuze heeft gemaakt op basis van een gok. Volgens hem moest Aston Martin meer denken aan de punten, aangezien ze in het middenveld reden. Ook moest het team volgens hem weten dat het nog te vroeg was om de medium banden eronder te zetten. 

Geen computers meer 

Verschuur vindt dat er meer mensen van het team buiten op het circuit moeten kijken naar de omstandigheden op de baan. Hij zegt dat er nog te veel mensen in de fabriek achter de computer bezig zijn met berekeningen die ze op de baan zelf beter kunnen analyseren. Bleekemolen is het met hem eens: “Haal de mensen achter de computer en zet ze buiten naast de baan. Laat ze dan kijken hoe ze met de omstandigheden de juiste strategie kunnen toepassen.” 

Presentator Mattie Valk vraagt zich af of Vettel niet iets had moeten zeggen. Hij zat immers op de baan en kon het daardoor beter aanvoelen. Bleekemolen heeft daar geen antwoord op, maar zegt wel dat Lewis Hamilton daar harder in was tegen zijn team. "Dat maakt een rijder sterk."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, met onder andere dit fragment en de mening van de gasten over de teamradio's van Lewis Hamilton is hier te beluisteren:

Lees ook: Olav Mol: “Keuze pitstop moet altijd bij coureur liggen”

Lees ook: Wolff sluit nieuwe gridstraf voor Hamilton niet uit

Lees ook: Vettel over medium compound: “Ik probeerde op baan te blijven”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen