F1 aan Tafel: “Punt snelste raceronde kan beslissend zijn”

SI202111210400_hires_jpeg_24bit_rgb

De tafelgasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse ‘award winning’ podcast van Grand Prix Radio, bespreken in de nieuwe aflevering de race van de Grand Prix van Qatar waarin Max Verstappen op het laatste moment het punt voor de snelste raceronde pakte. De gasten zijn van mening dat het misschien een cruciaal punt kan worden in de slotfase van de titelstrijd.

"Als Verstappen tweede wordt in Jeddah en Hamilton er in de eerste bocht in de laatste race uit ligt dan is dat ene punt beslissend", zegt vaste waarde van de podcast Frans Verschuur. Hoewel presentator Mattie Valk zich afvraagt of het kampioenschap dan op een leuke manier wordt beslist, denkt voormalig Nederlands prof-tennisser John van Lottum dat het juist leuk zal zijn. "Of je nu een Max-fan bent of niet, voor de sport is dit toch fantastisch."

Olav Mol sluit zich daarbij aan. Hij zegt dat dit seizoen precies de situatie waar vele racefans lang op hadden gewacht: Verstappen die eindelijk een auto heeft om de Mercedes aan te vallen en dat dit seizoen ook gedaan heeft. Of de Nederlander uiteindelijk het kampioenschap binnen haalt of niet, de racefans hebben een geweldig seizoen gehad vindt de F1-commentator.

Max Verstappen / Lewis Hamilton / Qatar / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Snelste raceronde

Het punt voor de snelste raceronde ging naar Verstappen in de race in Qatar, hoewel het punt op en neer ging tussen hem en Hamilton. In de laatste rondes van de race vroeg de Mercedes-coureur aan zijn team of zij nog een pitstop konden maken voor het punt. Dit kon voor hem niet meer, aangezien hij op dat moment de laatste ronde in ging. Mol denkt ook dat Mercedes dat risico sowieso niet moesten nemen: "Uiteindelijk heeft Verstappen het slim gespeeld. Als Red Bull hem te vroeg naar binnen hadden gehaald, had Hamilton nog wel daarop kunnen antwoorden. Nu kon dat niet meer."

Check de complete aflevering van de podcast ‘Formule 1 aan Tafel’, hierboven met onder andere dit fragment en een uitgebreide bespreking van het gedrag van Toto Wolff.

Lees ook: Masi over gele vlaggen: “Marshalls deden hun werk”

Lees ook: Christian Horner over uitlatingen: “Zal hetzelfde weer doen”

Lees ook: Olav Mol: “Circuit Qatar mist nog een grote ballen-bocht”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden