F1 aan Tafel: Record voor Max Verstappen

door Anouk Ros
Podcast F1 aan Tafel 6juni

Het stratencircuit van Baku, wat altijd een spektakel is, staat weer op de planning. Daar kan Max Verstappen een recordaantal podiums voor Red Bull scoren. Ook wordt er volop gespeculeerd over de circuits die we in 2023 gaan zien. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Jeroen Mul ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Hamilton pechvogel

Zo is Rob Steltman, cameraman en commentator bij Ziggo Sport, aanwezig in deze aflevering. Toto Wolff schiet in de verdediging over de matige prestaties die Lewis Hamilton momenteel levert. Steltman heeft hier een duidelijk oordeel over: "Russell heeft gereden in een Williams waar hij mee moest vechten om goed op de baan te komen, hij kwam zelfs in de top 10 terecht. Als jij met zo'n auto kan rijden, kan je ook met een slechte Mercedes rijden, en dat laat Russell zien. Lewis Hamilton is zo verwend geweest de afgelopen jaren, dat hij op dit moment niet anders kan dan zijn meerdere erkennen in Russell." 

Einde voor Vettel?

Ook Bas Schothorst, coureur, co-host vrije trainingen Formule 1 bij Grand Prix Radio en ondernemer, is deze week te gast. Schothorst verwacht niet dat Sebastian Vettel nog lang actief zal zijn in de Formule 1: "Ik denk dat hij ermee gaat stoppen. Ik denk ook dat hij op een gegeven moment te duur wordt. Hij zit in een team waar hij het verschil niet echt kan maken. Wat is dan nog de waarde voor Aston Martin?"

Frankrijk van de kalender

En natuurlijk kan vaste waarde Frans Verschuur niet ontbreken. Er is al tijden commotie over mogelijke aanpassingen op de Formule 1-kalender van komende jaren. Over één circuit heeft Verschuur een uitgesproken mening: "Paul Ricard is een goed testcircuit, maar om te racen vind ik het niet zoveel. De toeschouwers kunnen er moeilijk komen, de accomodaties zijn slecht, de sfeer is matig." 

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Jeroen Mul

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden