F1 aan Tafel: “Red Bull als favoriet, te vroege uitspraak”

SI202103160230_hires_jpeg_24bit_rgb

“Red Bull was een van de teams die goed uitkwam in de wintertest, maar het is nog te vroeg om ze als favorieten te bestempelen.” Dat vinden de gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentator Jeroen Mul vroeg aan de gasten hun mening over het verloop van de testdagen van Mercedes en Red Bull. Vooral Jur Raatjes, voormalig sportpresentator RTL, Wimbledon, Oranje en Formule 1, en Frans Verschuur, teambaas en vaste waarde in de podcast, waren positief over de ontwikkelingen van Red Bull.

Raatjes vindt dat het nog te vroeg is om het team als favoriet aan te geven, zeker na drie testdagen. Maar hij was wel onder de indruk van Red Bull en Max Verstappen, zeker in vergelijking met de 'zwabberende' Mercedes. Hij is het niet eens met het excuus van het team. Die zeiden dat het kwam doordat ze in de woestijn waren en dat ze aan het sand baggen waren. "Ik denk niet dat Lewis Hamilton speelt dat hij problemen heeft. Ik denk dat die auto achterin gewoon lastig zit." Dat is voor hem de reden dat Red Bull zekerder op de baan verscheen.

Red Bull dichter bij Mercedes

Verschuur is het met hem eens. Ook hij vindt het nog te vroeg om Red Bull als favoriet aan te wijzen. Hij geeft ook aan dat Red Bull wel een goede start moest maken, aangezien Verstappen anders weg zou gaan bij het team. Hij denkt dat de problemen bij Mercedes, het team van Red Bull een licht voordeel heeft gegeven. Uiteindelijk denkt hij dat Mercedes een inhaalslag gaat maken. Hij voorspelt dat het een spannende strijd gaat worden.

Raatjes voegt toe dat het ook nodig was voor Red Bull om een goede start te hebben. "Anders blijft het weer hetzelfde als vorig jaar en dan weten we dat Mercedes gaat winnen." Hij vond het mooi om te zien hoe dicht Red Bull bij Mercedes is gekomen en dat dat goed te zien was tijdens de testdagen. Hij vindt wel dat de kwalificatie van Bahrein pas aangeeft hoe dichtbij Red Bull is gekomen.

SI202103160239_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Racing / Mark Thompson /Getty Images

Mercedes slordig

Verschuur vindt dat Mercedes de problemen tijdens de wintertest slordig heeft aangepakt. Hij is van mening als Mercedes de shakedown voor de wintertest had gedaan, dat ze niet in de problemen waren geraakt. De shakedown zijn de twee filmdagen die ieder team krijgt om promotie filmpjes te maken met de auto. Doordat de meeste teams al op de baan hadden gereden met hun auto, konden ze eventuele problemen tijdens of na de shakedown al oplossen. Verschuur zegt: "Als ze die shakedown hadden gedaan, was er dan uitgekomen dat ze problemen hadden met de versnellingsbak. Dat vind ik een beetje slordig van Mercedes."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio is hier te beluisteren:

Lees ook: Verstappen: “Auto voelde voorspelbaar aan”

Lees ook: Wat is nieuw? Mercedes-bolide 2021 onder de loep

Lees ook: Verschuur: “Als Mercedes zou ik Russell en Max willen”

Lees ook: Frans Verschuur: “McLaren wordt derde in kampioenschap”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen