F1 aan Tafel: Red Bull komt met opzienbarende auto

door Anouk Ros
F1aanTafel 6 feb

Ford en Red Bull gaan een samenwerking aan in de Formule 1. Nyck de Vries heeft het kort geding van vastgoedinvesteerder Jeroen Schothorst gewonnen. En Ivo Pakvis vertelt over zijn nieuwe boek: 'Max en Nyck'. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten. Met deze week een extra lange aflevering, als dank voor jouw stem op de RadioRing!

Dubbel Nederlands

Zo is Ivo Pakvis, Formule 1 sportjournalist en auteur van de boeken 'Max en Jos' en 'Max en Nyck', deze week te gast. Het nieuwste boek 'Max en Nyck' is nog gloednieuw en zelfs nog niet verschenen. Pakvis vertelt wat hij en zijn coauteur willen zeggen met het verhaal: "Wij hebben geprobeerd het verhaal uiteen te zetten over de invloed van Max Verstappen op de Formule 1. En niet alleen op de Formule 1, maar ook op hoe Red Bull kijkt naar zijn coureurs. En hoe jonge coureurs hun weg naar de sport vinden."

Terug in de tijd

Ook Rob Kamphues, televisiepresentator van Formule 1 en MotoGP bij Ziggo Sport,  schuift deze aflevering aan. De vermoedelijk opzettelijke actie van Sergio Pérez in Monaco komt weer ter sprake. Achteraf vindt Kamphues het bizar dat de kijker dit niet eerder is opgevallen: "Max wist het op zaterdagavond al in Monaco. We hebben met z'n allen zitten slapen. Als je nu naar die beelden kijkt, overduidelijk dat hij het expres deed."

Strijd nog niet gestreden

Ook de vaste waarde van de podcast én Nederlands meest besproken en meest succesvolle autosport-teambaas, Frans Verschuur, is weer van de partij. Nyck de Vries heeft het kort geding tegen Jeroen Schothorst gewonnen, maar daarmee is nog niet alles gezegd. Verschuur verwacht dat het bedrijf van Schothorst hier nog wel een stokje voor kan steken: "Ik onderschat zeer zeker het bedrijf van Schothorst niet, want die heeft ook twintig miljoen weggeharkt bij Sauber destijds. En het is heel moeilijk om bij een Formule 1-team iets weg te halen."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden