F1 aan Tafel: “Red Bull moet aan de bak voor kampioenschap”

SI202105091383_hires_jpeg_24bit_rgb

"Ik denk wel dat Red Bull even aan de bak moet, want ze hebben een achterstand." Dat zegt oud teambaas Frans Verschuur in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. De gasten van deze week bespraken hoe de Grand Prix van Spanje werd gereden en hoe Max Verstappen en zijn Red Bull team er nu voor staan. Iedereen is het met elkaar eens: Max kan nog steeds wereldkampioen worden, maar dan moet Red Bull echt nog even werken aan de auto.

Verschuur is heel duidelijk: Red Bull moet aan de bak, want de achterstand die ze hebben op het team van Mercedes was duidelijk te zien afgelopen raceweekend in Spanje. Hij vindt ook dat die achterstand niet de volgende race in Monaco ingehaald kan worden. Daar zal de kwalificatie, met name Q3, heel belangrijk worden voor de coureurs. "Wie daar op pole position staat, heeft eigenlijk de overwinning al in zijn zak."

Verstappen wereldkampioen?

Presentator van de podcast deze week Mattie Valk vraagt de gasten of ze denken dat de voorspelling dat Verstappen dit jaar wereldkampioen wordt niet te voorbarig was, maar daar zijn de gasten het niet mee eens. "Je moet er wel in blijven geloven, dus ik ben nog steeds voor Max", zegt Verschuur. Ook dj Ronald Molendijk blijft erin geloven. Hij zegt dat Mercedes in de basis misschien een snellere auto heeft, maar dat Verstappen het mentale spelletje wint van Lewis Hamilton.

SI202105091342_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Content Pool / Xavier Bonilla - Pool / Getty Images

Molendijk zegt dat er een punt in het seizoen komt dat de twee heren met elkaar gaan botsen. "Het seizoen is gewoon heel lang. Er gaat nog heel veel gebeuren en er gaan ook nog vijanden gemaakt worden. Nu zijn Lewis en Max nog vol respect naar elkaar, maar dat gaat binnenkort een keer mis." Het verschil tussen Hamilton en Verstappen ligt volgens hem mentaal. Hij verklaart wanneer een race meer mentaal gestreden wordt dan alleen met het stuur, dat Verstappen dan het verschil kan maken. Daarbij geeft hij het voorbeeld van de eerste helft van de Grand Prix van Spanje, waarbij de Nederlander de Mercedes voor lange tijd achter hem kon houden.

"Ik zie een herboren Lewis"

Verschuur zegt ook dat ondanks het feit dat Red Bull een betere auto heeft dan voorgaande jaren, Hamilton ook een andere rijder is geworden. Iets wat hij niet had verwacht. Eerder in de podcast zei Verschuur al dat Hamilton er fanatieker en vrolijker uitzag.

Jeroen Mul, de technisch analist van deze week, zegt dat het seizoen nog lang is. Hij geeft aan dat Hamilton maar één keer de vangrail in Monaco hoeft te raken en nul punten te scoren, het gat tussen hem en Verstappen in het kampioenschap alweer dicht is.

Voorspellingen Grand Prix van Monaco

Valk vraagt aan het einde van de aflevering naar de voorspellingen voor de Grand Prix van Monaco. Alle gasten denken dat Verstappen de overwinning gaat pakken. Verschuur en Mul denken dat Hamilton de tweede plaats pakt, terwijl Molendijk Charles Leclerc daar als tweede voorspelt. Hij is het wel eens met Verschuur over de derde plek: Lando Norris. Hij zegt daarna lachend dat Hamilton van de baan afgaat. Mul schrijft de derde plek toe naar Leclerc, maar zegt dat hij persoonlijk Norris als derde op het podium wilt zien staan.

De Grand Prix van Monaco wordt op 23 mei gereden, dan zullen we zien wie van deze heren er het dichtst bij zat.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel niet onder de indruk van Sergio Pérez

Lees ook: Molendijk: “Bottas wordt gezien als de man die het niet kon”

Lees ook: Olav Mol: “Gevecht Verstappen en Hamilton toplevel Formule 1”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen