F1 aan Tafel: Sky is the limit voor Max

door Anouk Ros
F1 aan Tafel 31 oktober

Een recordbrekende Max Verstappen flikte het weer in Mexico. De race wordt dan ook uitvoerig besproken, met onder andere het horrorweekend van Ferrari. En Mercedes had dit weekend goede hoop op een overwinning, maar de mislukte bandenstrategie veranderde alles. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Rachid Finge ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

F1 aan Tafel is genomineerd voor de Dutch Podcast Award. Vorig jaar heeft de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio deze prijs al in ontvangst mogen nemen, maar dat zouden we dit jaar graag weer doen. Stemmen kan hier!

Buiten bereik

Te gast deze week is Jeroen van Inkel, DJ NPO Radio 2 en groot Formule 1-liefhebber. De dominantie van Max Verstappen, maar ook Red Bull, is dit jaar ongekend. Van Inkel denkt dat het team op de zondag simpelweg onverslaanbaar is: "Het maakt eigenlijk helemaal niet zoveel uit wat het uitgangspunt is van Red Bull aan het begin van de race. Omdat ze op een of andere manier, met behulp van strategie en een goede auto, toch wel aan het einde van de race boven komen drijven als winnaar. Dat gevoel heb ik een beetje."

Tactisch spel

Daarbij schuift Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, deze aflevering aan. Pierre Gasly loopt momenteel het gevaar een race geschorst te worden in de Formule 1. Dit naar aanleiding van de tien strafpunten die hij heeft verzameld. Deze punten blijven een jaar staan, bij twaalf punten leidt dit tot een schorsing. Mol legt uit hoe Gasly hier aan het einde van het seizoen tactisch mee om kan gaan: "Als je één keer een wedstrijd moet missen, omdat je op twaalf punten gekomen bent, dan zijn daarna al je punten weg."

Als een speer

Uiteraard is vaste waarde van de podcast én Nederlands meest besproken en meest succesvolle autosport-teambaas, Frans Verschuur, er ook weer bij. Door het incident tussen Pierre Gasly en Lance Stroll komt de inconsistentie van Stroll ter sprake. Maar Verschuur is in ieder geval zeker over iets waar de Canadees wel goed in is: "Hij heeft altijd een van de betere starts. Kijk maar waar hij staat, en vier of vijf pakt hij er dan. Daarna denkt hij 'dat was het'."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Rachid Finge

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden