SI202111181270_hires_jpeg_24bit_rgb

De tafelgasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse ‘award winning’ podcast van Grand Prix Radio, bespreken in de nieuwe aflevering de race van de Grand Prix van Brazilië en de crash tussen Yuki Tsunoda en Lance Stroll. Tsunoda kreeg daar een straf van tien seconden voor en daar zijn de tafelgasten het niet mee eens.

"Ik vind de straf die Yuki Tsuonda heeft gekregen wel heel zwaar", zegt vaste waarde van de podcast Frans Verschuur. "Tsunoda zat er gewoon tussen en die Stroll keek gewoon niet en stuurde zo in." De teambaas is het daarom eens met wat Tsunoda na afloop van de race zei over het incident.

Tsunoda zette een late inhaalactie in op de Aston Martin-coureur en zat aan de binnenkant van Strolls auto. De Canadees stuurde de bocht in en reed zo vol tegen de wagen van Tsunoda aan. De Japanner kreeg hiervoor een tijdstraf van tien seconden en daar was hij het niet mee eens. Hij noemde de beslissing 'inconsequent', maar haalde zijn schouders er wel over op.

Yuki Tsunoda / AlphaTauri / Brazilië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Mol: "Hopelijk een beslissing genomen op het gevolg"

Olav Mol is het eens met Tsunoda en Verschuur. Hij vindt ook dat Stroll niet goed heeft gekeken en dat het niet de schuld van Tsunoda was. "De actie zelf was voor mij gewoon een uitremactie. Als je dan inderdaad blind instuurt naar het clipping point, raak je vanzelf of dat punt of de auto die ertussen zit." Wel geeft hij een uitleg waarom hij denkt dat juist de AlphaTauri-coureur een straf kreeg. "Het incident had een gevolg: een safety car."

Mol legt uit dat de wedstrijdleiding waarschijnlijk heeft gekeken naar het feit dat er een safety car de baan op moest komen. Tsunoda's auto was door de aanrijding beschadigd en er lagen onderdelen op de baan die weggehaald moesten worden. Omdat het incident een gevolg had, zegt Mol dat de wedstrijdleiding dan de neiging krijgt om te kijken wiens schuld het was dat er een safety car-periode was. "Ik hoop maar dat ze er zo naar gekeken heeft. Dat ze zo gehandeld heeft en niet op basis van de actie zelf heeft gestraft."

Check de complete aflevering van de podcast ‘Formule 1 aan Tafel’, hierboven met onder andere dit fragment en een uitgebreide discussie over 'de' actie van Verstappen in het gevecht met Hamilton op de baan in Brazilië.

Lees ook: Mercedes: “Voordeel nieuwe motor blijft niet lang”

Lees ook: Mercedes vraagt extra onderzoek na actie Verstappen in Brazilië

Lees ook: Verstappen blikt vooruit: “Trainingen enorm belangrijk”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen