F1 aan Tafel: Strijd Max en Lewis naar kookpunt

IMG_3393E1AB5748-6

Het was een chaotisch weekend vol met overtredingen, gele vlaggen, codes rood, safety cars en straffen in Jeddah. Het resultaat: Max Verstappen en Lewis Hamilton die de finale-race in Abu Dhabi met hetzelfde aantal punten ingaan. Presentator Mattie Valk bespreekt het allemaal in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse 'awardwinning' podcast van Grand Prix Radio. Dat doet hij ook weer met drie bijzondere gasten vanuit The Harbour Club in Vinkeveen.

De eerste gast in deze aflevering is Jeroen Bleekemolen, Nederlands meest succesvolle langeafstands-coureur met een ongekend lange lijst aan overwinningen. Waaronder de 24 uur van Le Mans.

Masi mist autoriteit

Bleekemolen vindt dat Michael Masi niet met de vuisten op tafel durft te slaan. "Het is geen leider, hij doet mee in het gesprek maar is niet de man die zegt, 'zo zit het en zo gaan we verder'. Met dit soort dingen is hij te onzeker." Bleekemolen zegt ook dat de in 2019 overleden wedstrijdleider Charlie Whiting meer autoriteit had.

Ook zit Atze Kerkhof weer aan tafel. Kerkhof is de sim-baas van Max Verstappen bij Team Redline. Daarnaast is hij bij het Formule 1-team van Alfa Romeo betrokken als Driver Performance Consultant.

Uitdagende baan

Kerkhof zegt dat Jeddah een uitdagende baan is voor de coureurs. "Ik vind het een gaaf circuit, het ging bijzonder hard, de gemiddelde snelheid was boven de 250 km per uur. Het circuit is wel gebouwd op een bepaalde manier om te manoeuvreren en dat vind ik niet helemaal veilig"

Zoals elke week is vaste waarde Frans Verschuur, de laatste teambaas die een Verstappen kampioen maakte, ook weer van de partij.

Zwaar onwaardig

Frans Verschuur vindt het contact tussen Red Bull Racing en de FIA zwaar onwaardig voor de Formule 1. "Ze (de FIA, red.) hebben weer een steekje laten vallen, goed of fout maakt niet uit, Masi neemt die beslissing. Nu geef je ruimtes en begint iedereen zich ermee te bemoeien, voor zover ze zich ermee konden bemoeien, en daar wint dan toch weer de beste."

Vooruitblik finale in Abu Dhabi

Deze week wordt er voor de laatste keer dit seizoen geracet en de tafelgasten wagen zich alvast aan hun podiumvoorspellingen en de voorspellingen voor de wereldtitel. Zo zegt Atze Kerkhof dat los van de titel Verstappen de betere coureur is geweest dit jaar en minder fouten heeft gemaakt dan Hamilton

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel. 

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden