F1 aan Tafel: The star of Qatar

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 2-10-2023

Alexander Albon vindt de straffen in de Formule 1 niet zwaar genoeg. Aankomend weekend wordt de Grand Prix van Qatar verreden. Wint Max Verstappen in Qatar zijn derde wereldtitel? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Logan Sargeant maakt dit jaar zijn debuut in de Formule 1. De Amerikaan rijdt voor het team van Williams en wist tot op heden nog geen punten te pakken. De debutant krijgt de laatste weken steeds meer kritiek op zijn prestaties. Radio-dj Rick van Velthuysen is niet onder de indruk van de Williams-coureur. “We hebben een volgende brokkenpiloot. Vorig jaar hadden we nog Nicholas Latifi.”

Zwaardere straffen

Alexander Albon vindt dat de straffen in de Formule 1 zwaarder moeten worden. Bas Schothorst, coureur en co-host Formule 1 vrije trainingen bij Grand Prix Radio, is het niet eens met de Williams-coureur. “Van mij hoeft dat eigenlijk niet. Vroeger had je bijvoorbeeld veel stop and go penalty’s, dan is je race eigenlijk helemaal voorbij. Het veld komt dan niet meer bij elkaar.”

Max Verstappen

De kans is groot dat Max Verstappen in Qatar zijn derde wereldtitel gaat winnen. In Qatar wordt er ook een sprint verreden op de zaterdag. De Nederlander kan zijn wereldtitel dus al op zaterdag veiligstellen. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, vindt het opmerkelijk dat Verstappen waarschijnlijk weer niet op een gebruikelijke manier wereldkampioen gaat worden. “In 2021 had je die trammelant met Hamilton. Vorig jaar was hij het ene moment wel wereldkampioen, toen weer niet en dan weer wel. Dit jaar wordt hij het in een sprintrace.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden