F1 aan Tafel: "Tijdstraf van Lando Norris was onterecht"

IMG_9322

De gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, zijn het oneens over de tijdstraf die Lando Norris heeft gekregen in de Grand Prix van Oostenrijk. Volgens de stewards reed de Brit Sergio Pérez van de baan terwijl Pérez buitenom probeerde in te halen. 

"De straf was één grote grap," zegt coureur Rudy van Buren. Ook teambaas Frans Verschuur was niet te spreken over de tijdstraf van Norris en alle andere straffen die door de stewards waren uitgedeeld tijdens de grand prix. Volgens Verschuur zat er genoeg ruimte tussen Pérez en Norris. Van Buren benadrukt dat je op de onboard van Pérez makkelijk kunt zien dat je een groot risico neemt als je buitenom inhaalt.

Lando Norris / Sergio Pérez / Red Bull Racing / McLaren / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Clive Rose/Getty Images)

De straffen voor Pérez

De race van Pérez liep niet helemaal vlekkeloos. Na de eerste tijdstraf voor zijn incident met Leclerc kreeg hij later weer een tijdstraf omdat hij weer Leclerc van de baan reed. Mol vindt het goed van de Mexicaan om gelijk na afloop van de race zijn excuus aan te bieden. "Het is alleen niet handig wat hij deed, want hij brulde zelf het hardst dat hij van de baan werd gereden en vervolgens doet hij het zelf." Hij vindt het fijn dat de stewards wel consistent zijn geweest in het uitdelen van straffen.

Christian Horner zei na afloop van de race dat hij het niet eens was met de tijdstraf voor Norris, weet Mol. Ook zei Horner dat ze zelf moeten uitkijken dat niet elke inhaalactie als een soort videoscheidsrechter bekeken gaat worden, om zo een straf aan een andere coureur aan te smeren. Volgens Mol is dat een goede insteek van de Red Bull-teambaas. "Het is tof dat juist Horner dat zegt, want eigenlijk zegt hij over zijn eigen coureur: vriend, het was niet zo handig wat je deed."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel: Max-imale score

Lees ook: Lando Norris: “Hadden als tweede moeten finishen”

Lees ook: Zak Brown vindt tijdstraffen Norris en Pérez niet terecht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen