F1 aan Tafel: Verstappen behoudt vertrouwen

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 18-9-2023

Carlos Sainz won afgelopen weekend de Grand Prix van Singapore. Liam Lawson pakte in Singapore zijn eerste punten in de Formule 1. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma. Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Carlos Sainz won in Singapore zijn eerste race van het jaar. Hij mocht de race van pole position aanvangen, dit mocht de Spanjaard in Italië ook al. Charles Leclerc wordt vaak gezien als de eerste rijder bij Ferrari. Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, denkt dat daar nog wel eens verandering in kan komen. “Hij is hard op weg om eerste rijder te worden. Charles Leclerc zal er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt.”

Liam Lawson

Door de breuk in het middenhandsbeentje van Ricciardo rijdt Liam Lawson sinds de Grand Prix van Nederland voor AlphaTauri. In Singapore wist hij zijn eerste punten in de koningsklasse van de autosport te pakken. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, vond de Nieuw-Zeelander in positieve zin opvallen. “Ik vind het uitstekend wat hij gedaan heeft. Het is zijn derde race en het was één van de zwaarste van het jaar. Hij heeft gedaan wat hij moest doen en zijn eerste punten gepakt.”

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton eindigde tijdens de Grand Prix van Singapore als derde. De zevenvoudig-wereldkampioen reed bij het ingaan van de laatste ronde nog op de vierde plaats. Door een domme fout van teamgenoot Russell kreeg Hamilton een plaats op het podium cadeau. Jeroen van Inkel, radio dj en Formule 1-liefhebber, had Russell het podium gegund. “Na de race zitten Sainz en Norris een beetje te dollen in die ruimte waar de top drie samenkomt. Dan komt Hamilton als derde binnen en dan staat hij daar een beetje chagrijnig in de hoek.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden