F1 aan Tafel: Verstappen gepiepeld

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 27-3-2023

Een week na de Grand Prix van Saoedi-Arabië valt er nog genoeg te bespreken. Werd Max Verstappen bijvoorbeeld gepiepeld tijdens de race? Aankomend weekend staat de Grand Prix van Australië op het programma, zal Red Bull wederom domineren? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Rachid Finge deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Eddie Jordan vermoedt dat er voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië afspraken zijn gemaakt met Max Verstappen en Sergio Pérez. De Nederlander zou zijn teamgenoot niet in mogen halen tijdens de race. Volgens Koen Bakker, commentator tijdens de vrije trainingen bij Grand Prix Radio, is hier geen sprake van. “Max kwam van de vijftiende plaats, met die inhaalrace heeft hij veel van zijn banden gevraagd. Pérez had alle tijd om zijn banden te managen. Ik denk dat de snelheid aan het einde van de race gewoon gelijk was. Wat Jordan zegt is dus complete onzin.”

Wolff mist Lauda

Toto Wolff heeft aangegeven dat hij Niki Lauda nog steeds erg mist binnen het team van Mercedes. Dj, producer, muziekdeskundige en groot Formule 1 liefhebber Ronald Molendijk denkt dat Lauda de problemen van Mercedes op had kunnen lossen. “Hij had zeker verschil gemaakt, volgens mij stond hij bekend om zijn duidelijke en korte zinnen. De auto doet het niet, weg ermee en opnieuw beginnen.”

Hamilton naar Ferrari?

Ook gaan er steeds meer geruchten rond in de Engelse media dat Lewis Hamilton zijn zinnen heeft gezet op een overstap naar Ferrari. Corne Klijn, dj bij NPO Radio 2 en NPO Radio 5, snapt dat wel. “Ik denk dat deze stap super interessant voor hem is. Als het hem lukt om wereldkampioen te worden gaat hij alles en iedereen voorbij.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Rachid Finge

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen