F1 aan Tafel: Verstappen. Tien met een griffel

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 4-9-2023 2

Max Verstappen won in Italië zijn tiende Grand Prix op rij. Tijdens de kwalificatie reden alle coureurs verplicht op de harde banden in Q1, op de medium banden in Q2 en op de zachte banden in Q3. Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Carlos Sainz wist tijdens het thuisweekend van zijn team pole position te pakken. De Spanjaard was dertien duizendsten sneller dan Max Verstappen. Voor Jeroen Mul, fabriekscoureur bij Lamborghini, kwam dit niet als een verrassing. “Van de ene kant is het een verrassing maar van de andere kant ook niet. Dat Ferrari er alles aan doet om er hier bij te staan verbaast mij niks.”

Sergio Pérez startte de Grand Prix van Italië als vijfde. Na een mooie strijd met de coureurs van Ferrari eindigde de Mexicaan uiteindelijk als tweede achter teamgenoot Verstappen. Volgens Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, deed de Red Bull-coureur het erg goed op Monza. “Ik vond het één van de betere weekenden van Pérez. Hij moest toch die Ferrari’s voorbij maar bleef rustig.”

Red Bull Racing

Red Bull Racing heeft tot nu toe alle races van dit seizoen gewonnen. Het team uit Milton Keynes heeft inmiddels het record voor meeste overwinningen achter elkaar op haar naam staan. Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, denkt dat er voor andere teams weinig mogelijkheden zijn om een race te winnen dit jaar. “Ik denk dat alleen een technisch defect Red Bull van de overwinning af kan houden. Of de Grand Prix van Singapore, daar ligt druk op want die heeft Verstappen nog nooit gewonnen.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden