F1 aan Tafel: Verstappen verrast vriend en vijand

door Jacobine van den Berg
3639737

Max Verstappen tekent een contract voor maar liefst vijf jaar bij Red Bull. Haas neemt drastische besluiten omtrent Nikita Mazepin en Toto Wolff gooit weer olie op het vuur met allerlei uitspraken. Daarover gaat het in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel. Mattie Valk bespreekt de actualiteiten en nog veel meer met wederom spraakmakende gasten in The Harbour Club in Vinkeveen.

 

De eerste gast is Michael Bleekemolen, voormalig F1-coureur en ondernemer Race Planet. 

Goodwill

Michael Bleekemolen zegt over het vertrek van Nikita Mazepin dat hij er zelf niks aan kan doen. "Voor Haas is het een escape, ze moeten goodwill kweken naar de buitenwereld toe. Een Russische auto past niet meer in deze maatschappij."

Niki Terpstra, wielrenner én Formule 1-liefhebber schuift ook aan.

Schadepost

Niki Terpstra is van mening dat het vertrek van Mazepin in een bepaald opzicht positief is. "Er gaat een sponsor weg maar ook een grote schadepost." Daarnaast zegt Terpstra dat hij Antonio Giovinazzi de ideale persoon vindt die Mazepin kan vervangen vanwege zijn banden met Ferrari. 

Clausule?

En uiteraard mag ook Frans Verschuur niet ontbreken. De enige Nederlandse teambaas die ooit een Verstappen kampioen maakte heeft vermoedens over de inhoud van het nieuwe langdurige contract "Er zal zeker een clausule instaan dat als Red Bull Racing niet meer kan leveren, dat Max dan weg kan." 

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen