F1 aan Tafel: Verstappen versterkt voorsprong

door Anouk Ros
podcast F1aanTafel 25 juli

Wederom een uitvalbeurt voor Charles Leclerc dit weekend tijdens de Grand Prix van Frankrijk. De communicatie tussen Carlos Sainz en zijn team verloopt niet vlekkeloos. Ook komen Red Bull en Mercedes aan bod, met een zenuwslopend gevecht tussen Sergio Pérez en George Russell. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Rachid Finge ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Moeilijke auto

Zo is Koen Bakker, Formule 1-commentator eerste vrije training bij Grand Prix Radio en redacteur bij onder andere F1 aan Tafel, deze aflevering te gast. Lewis Hamilton lijkt dit seizoen zelf al afgeschreven te hebben. Bakker denkt echter dat Hamilton erg goed bezig is dit jaar. "De auto is gewoon een stuk minder. En ik denk dat het lastig is, als je zo lang de beste auto hebt gehad, dat je het nu moet doen met iets minder materiaal. En dan krijg je ook nog zo'n supertalent als George Russell naast je. Dus ja, ik denk dat dat niet meehelpt. Dan vind ik het wel knap hoe hij nu terugkomt", zo laat hij weten.

Strijd om P3

Ook Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, schuift aan. Er is wat onduidelijkheid rondom de laatste inhaalactie van Russell, direct na het verdwijnen van de virtual safety car. Mol vindt niet dat Pérez zijn podiumplek heeft verloren aan de delta waarmee gegoocheld werd: "Het systeem klopte niet, daar is iets mis mee. Maar uiteindelijk komt er een punt, en die is voor iedereen hetzelfde: groen! En daar was Russell wakkerder."

Typisch Ferrari

Daarnaast is de vaste waarde van de podcast, Frans Verschuur, terug van vakantie en dus ook aanwezig. Sainz was het over de boordradio duidelijk niet eens met zijn team, dat hem naar binnen wilde halen op het moment dat hij in gevecht was met Pérez. Verschuur ziet dit als de typische chaos bij Ferrari: "Het lijkt wel weer een Ferrari-probleem, net als die unsafe release. Als team bestaat er altijd eentje die dat bepaalt, je ziet het toch."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Rachid Finge

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden