F1 aan Tafel: Vrouwelijke coureur bij Red Bull

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 22-5-2023 banner

Welke circuits moeten er op de Formule 1-kalender komen? Is het slim om updates mee te nemen naar Monaco? Wat kunnen we verwachten van de Grand Prix van Monaco? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Tot nu toe is het nog niet het seizoen van Charles Leclerc. De Monegask viel twee van de vijf races uit en eindigde twee keer als zevende. Toch ziet Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, Leclerc nog steeds als een enorm talent. “Leclerc is ook drie jaar later begonnen dan Max, hij mist die ervaring gewoon nog. Verstappen heeft de fouten die Leclerc nu maakt ook gemaakt. Als hij dat onder de knie krijgt kan hij in het rijtje met Hamilton en Verstappen komen.”

Imola

Afgelopen weekend kon de Grand Prix van Emilia-Romagna niet doorgaan vanwege regenval en overstromingen. “Wij hebben het erover dat er niet geracet wordt maar denk eens aan die mensen daar. Dat verandert je leven gewoon.” Radio 10 dj Rob van Someren begrijpt dus wel dat de Grand Prix niet doorging.

Christian Horner denkt dat het niet lang meer gaat duren totdat het team een vrouwelijke coureur in het opleidingsteam heeft. Producer, dj en muziekdeskundige Ronald Molendijk denkt niet dat het geslacht veel uitmaakt. “Als het ergens mogelijk zou moeten zijn is het bij gemotoriseerde sporten. Uiteindelijk denk ik nog steeds dat het er om gaat of je eikel genoeg bent om de top te bereiken en dat is niet afhankelijk van het geslacht.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden