F1 aan Tafel: Waarom Lewis naar Ferrari moest

door Tim Koenders
Podcast Formule 1 aan Tafel Lewis Hamilton Ferrari vervanger Mercedes

Lewis Hamilton maakt in 2025 de overstap naar Ferrari. Kan hij zijn achtste wereldtitel pakken bij het Italiaanse team? Wat zijn de gevolgen voor Charles Leclerc? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Lewis Hamilton na 2024 weg gaat bij het team van Mercedes. De zevenvoudig-wereldkampioen heeft een contract getekend bij Ferrari. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, denkt te weten waarom de Brit deze keuze heeft gemaakt. “Ik denk dat hij het concept van de auto heeft gezien. Hij wil die kant niet op. Ik denk dat het de breuk veroorzaakt heeft.”

Lewis Hamilton achtste wereldtitel?

Verschuur denkt niet dat Lewis Hamilton zijn achtste wereldtitel kan pakken bij Ferrari. Rob Kamphues, tv-presentator Formule 1 en MotoGP bij Ziggo Sport, sluit de achtste wereldtitel niet uit. “Je weet het niet. Als het hem lukt zou hij wel de greatest of all time zijn. Ik vind namelijk dat je dan kampioen moet zijn geweest in verschillende merken. Drie verschillende merken is alleen Fangio nog maar gelukt.”

Charles Leclerc

De overstap van Lewis Hamilton houdt ook in dat Charles Leclerc een nieuwe teamgenoot naast zich krijgt. Leclerc eindigde de laatste twee seizoenen voor zijn teamgenoot. Of hem dat ook gaat lukken met Hamilton naast zich is nog maar de vraag. Rob van Someren, dj bij Radio 10, denkt dat Leclerc het mentaal zwaar gaat krijgen. “Gaan we er niet te makkelijk vanuit dat Leclerc de druk aankan? Ik ben nog niet overtuigd van de mentale weerbaarheid van Leclerc. Als Hamilton hem in het begin helemaal zoek rijdt, denk ik dat Leclerc iemand is die daar mentaal veel last van heeft.”

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden