F1 aan Tafel: “Zandvoort is prima bereikbaar”

IMG_8885

Frans Verschuur, teambaas en oud-coureur, vindt dat circuit Zandvoort prima te bereiken is. Hij zegt dat in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Daarin praten de gasten het over de bereikbaarheid van het circuit Zandvoort. Verschuur zegt, ondanks de kritiek op de toegangswegen naar Zandvoort.  

"Je weet dat er straks honderdduizend mensen komen en je kunt met hun communiceren over hoe gaan ze komen. Dat kunnen ze van tevoren ook aangeven," zegt Erik Weijers, topman bij circuit Zandvoort. Er zullen straks ook twaalf treinen per uur naar Zandvoort rijden, iets wat nog nooit eerder gebeurd is. Verschuur zegt ook dat Zandvoort in vergelijking met andere circuits beter bereikbaar is. "Ik ben in Frankrijk geweest en je kunt daar zo moeilijk bij het circuit komen. Hetzelfde geldt voor Monaco. Ik denk dat Zandvoort nog makkelijker bereikbaar is ten opzichte van vijf à zes andere circuits."

Een drukke stranddag

Presentator Mattie Valk gaf het voorbeeld van een drukke stranddag op Zandvoort. Volgens Verschuur moet hij alleen niet vergeten dat iedereen dan met de auto komt. Weijers vervolgt en zegt dat de strandgangers ook ongecontroleerd naar Zandvoort komen. Met een grand prix valt dat veel beter te regelen zegt hij. "Met de plannen, de energie en de kennis die erin gestoken zijn vanuit de overheid en de Dutch Grand Prix moet het voor elkaar komen."

Verschuur grapt over het plan van de teams om over het strand naar het circuit te komen. Weijers lacht dat dat inderdaad wat weerstand gaf van natuurorganisaties. Hij denkt dat zij gewoon over de weg naar het circuit afreizen. Valk vraagt hem ook naar het gerucht dat ze de gehele organisatie moeten afstaan aan de FIA. Dat gebeurt niet volgens Weijers. "Ze nemen wel deels iets over, maar uiteindelijk moeten wij dat gaan uitvoeren."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Zandvoort / 2020
Foto: Red Bull Content Pool (Dean Mouhtaropoulos/Getty Images for Red Bull Racing)

Twee keer Zandvoort

Door het wegvallen van de Grand Prix in Singapore moet de Formule 1 gaan kijken naar andere opties om die plaats te vullen. Circuit of the Americas (COTA) in Austin heeft al aangegeven dat zij wel twee keer de grand prix willen regelen. Ook Indianapolis Speedway is genoemd als mogelijke vervanger. Valk vraagt of het niet een idee is om Zandvoort twee keer te doen. Weijers lacht dat ze daar uiteraard voor open staan, maar dat het nog niet ter sprake is gekomen. "Natuurlijk zeggen wij geen nee."

Dat er weer een grand prix in Nederland komt is bijzonder. Het is 36 jaar geleden dat de Formule 1 voor het laatst op Zandvoort reed. Valk vraagt Weijers naar welk moment hij toeleeft als het race weekend begint. "Het moment dat alle twintig auto's bij de start staan. Ik ben al 25 jaar werkzaam bij Zandvoort en ik heb alles meegemaakt. Als het lukt valt er ongetwijfeld een grote last van mijn schouders."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel: F1 blij met Zandvoort

Lees ook: Max van Splunteren: “Nog wel wat werk te verrichten”

Lees ook: Rick Winkelman: “Larson wint miljoen dollar”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden