F1-coureurs doen oproep om te vaccineren tegen corona

door Jacobine van den Berg
SI202111140583_hires_jpeg_24bit_rgb

De Formule 1-coureurs doen in een video die door de F1-organisatie online is gezet een oproep aan het publiek om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. 

Het coronavirus houdt de wereld nog altijd in zijn greep. Dit seizoen is het, ondanks 22 raceweekenden, relatief goed verlopen in het paddock met een beperkt aantal besmettingen. Desondanks zijn er nu wel zorgen over de nieuwe omicronvariant.

Domenicali en Todt ook aan het woord

Reden genoeg voor de Formule 1 om een video te publiceren waarin de coureurs een oproep doen aan het publiek zich te laten vaccineren tegen corona. Ook afzwaaiend FIA-president Jean Todt en Formule 1-directeur Stefano Domenicali komen aan het woord in de video, met als boodschap ‘Play Your Part, Get Vaccinated’.

Volgens Domenicali zijn vaccins en boosters de manier om uit deze crisis te komen. "We moeten ervoor zorgen dat iedereen beschermd wordt en we moeten samen vooruit", aldus de Italiaan. "Ik heb mijn vaccinatie en booster al gehad. Ik vraag iedereen hetzelfde te doen. De Formule 1 gaat vooruit en we vragen iedereen zijn steentje bij te dragen."

Zie hieronder de video in kwestie:

Lees ook: Oscar Piastri nieuwe Formule 2-kampioen

Lees ook: Agressieve kerbs Abu Dhabi aangepast na zorgen Pirelli

Lees ook: Sky Sports verwijdert kerstgroet met Verstappen-crash na kritiek

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden